Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Vatreni opet u akciji

Najneizvjesniji Dalićev popis Vatrenih: Hoće li izbornik "nagaziti" neke senatore i pozvati nova lica?

Vatreni 1. i 4. rujna gostuju u Rusiji i Slovačkoj, a 7. rujna u Splitu dočekuju Sloveniju. Sve tri utakmice moći ćete uživo gledati na Novoj TV i gol.hr-u.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić danas će objaviti popis kandidata za predstojeće kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo 2022.

Vatreni 1. i 4. rujna gostuju u Rusiji i Slovačkoj, a 7. rujna u Splitu dočekuju Sloveniju. Sve tri utakmice moći ćete uživo gledati na Novoj TV i gol.hr-u.

Nakon tri odigrana kola u ožujku Hrvatska je vodeća u skupini H sa šest bodova, koliko ima i Rusija, dok Slovačka zaostaje jedan bod. Cipar ima četiri, Slovenija tri, a Malta je posljednja s jednim bodom.

Dakle, nakon Eura i dramatičnog poraza od Španjolske u osmini finala, Vatreni kreću u novi kvalifikacijski ciklus, a očekuju se da će izbornik Dalić malo promiješati karte.

Ante Rebić gotovo sigurno neće biti na popisu. Dalić ga je odlučio izbaciti iz reprezentacije nakon vrlo kritičnog posta na račun izbornika koji je objavio poslije Eura. Očekuje se da će izbornik objasniti je li to tek privremena mjera ili je Rebić prekrižen za Vatrene dok je Dalić izbornik.

gol expired Modri odletjeli u Moldaviju, a Krznar prije puta tražio pomoć od kolege: "Zoran Zekić me odmah upozorio na to" divider

Vidjet ćemo hoće li biti kakvih iznenađenja, spekulira se da bi ih moglo biti. Moguće je da na popis upadne Borna Sosa, koji je odlično otvorio sezonu u Stuttgartu trima asistencijama. Sosa je u središte pozornosti hrvatske javnosti došao uoči objave popisa za Euro.

Buknula je afera kada je objavio da će igrati za Njemačku, no ubrzo se ispostavilo da nema pravo nastupa za Elf. Sosa se u međuvremenu javno ispričao pa se očekuje da će ga izbornik ubrzo „pomilovati“.

Ako Sosa dobije poziv, najvjerojatnije će ispasti Domagoj Bradarić. Naime, nema mjesta za četiri lijeva beka. Joško Gvardiol i Borna Baršić vjerojatno će ostati u kadru.

Budući da Vatreni imaju velikih problema na desnom beku, nije nemoguće da Dalić uputi poziv mladom braniču Bayerna Josipu Stanišiću, koji je na otvorenju sezone Bundeslige solidno odigrao na desnoj bočnoj strani. Stanišić se donedavno dvoumio između Njemačke i Hrvatske, navodno je definitivno prelomio i izabrao Hrvatsku. Možda Dalić odluči zaključiti priču promptnim pozivom u seniorsku vrstu.

gol expired Zamalo letjele šake u Drugoj HNL: Cvitanovića i pomoćnog trenera BSK-a morali držati da se ne potuku divider

Upitno je što će biti Dujom Ćeletom-Carom. On ima nekih zdravstvenih problema. Milan Badelj već duže vrijeme je pričuva i možda je stigao trenutak za promjenu. Marko Livaja jedan je od kandidata. U AEK-u je igrao odlično i na puno višoj razini nego u Hajduku, no Dalić ga nije zvao, odnosno prestao ga je pozivati nakon one havarije u Španjolskoj. 

Je li moguće da Dalić neće pozvati nekog od senatora ili donedavno standardnih prvotimaca, primjerice Andreja Kramarića, Šimu Vrsaljka, Brunu Petkovića ili čak Ivana Perišića?

Teško nam je u to povjerovati, ali šuška se da Dalić nije zadovoljan s formom pojedinih, a još više ponašanjem. 

Neki su označeni kao remetilački faktor u stvaranju dobre atmosfere. Iako je ovaj popis najneizvjesniji u Dalićevoj izborničkoj eri, sumnjamo da će izbornik povući baš tako dramatične poteze. Veća je šansa da se smjer plovidbe neće bitnije mijenjati, no pričekajmo objavu popisa. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider