Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
intervju za novu tv

Borna Sosa ekskluzivno: "Želim biti kao Jarni, a protiv nas se nitko ne smije kladiti"

Intervju s lijevim bekom Vatrenih Bornom Sosom za Novu TV.

Uoči ždrijeba Lige nacija, razgovarali smo s jednim od reprezentativaca koji su obilježili ovu godinu. Riječ je o Borni Sosi, 23-godišnjem lijevom beku koji je u nevjerojatno kratkom roku prevalio put od nogometaša kojem su zamjerali prihvaćanje poziva njemačke reprezentacije do jednog od najvažnijih mladih igrača Vatrenih.

S Bornom smo razgovarali odmah nakon treninga njegovog Stuttgarta poslije teškog stradanja od 5:0 na domaćem terenu protiv Bayerna.

gol expired Dinamo se pobunio: S Maksimira traže veće kazne za Livaju i Subašića, iznijeli su razloge divider

"Oni su presuperiorni trenutno u Bundesligi i ne znam što bih rekao za njih. Za mene, ako ne najbolji klub, onda jedan od najboljih klubova na svijetu."

On je tu utakmicu preskočio zbog omanjih problema s leđima...

A njegov Stuttgart koji muku muči s ozljedama ove sezone i kolo prije kraja polusezone drži posljednje mjesto kojim se ostaje u Bundesligi. No, njegove brojke su opet dobre: dva gola i četiri asistencije u 16 utakmica.

"Nije da gledam nešto puno brojke. Puno mi je bitnije kako ćemo mi završiti kao ekipa i kako ja igram svih 90 minuta jer nekad je ta asistencija samo jedan trenutak, a u ostalih 89 minuta se isto desi jako puno toga."

No jednu njegovu asistenciju pamtit ćemo još dugo, onu protiv Rusije za autogol Kudrjaševa...Evo kako je to izgledalo iz Borninog kuta gledanja.

gol expired Hrvatska saznala suparnike u Ligi nacija: Vatreni opet na najveće rivale, pripremite se na ludih 12 dana divider

"Kad je on ubacivao loptu sam bio sretan na kraju kad je promašio centaršut jer sam vidio da lopta dolazi do mene."

"Na liniji sam je jedva ulovio i već je blok dolazio i praktički sam je mogao sam ubacit u 16 pa šta se dogodi."

"Dogodilo se što se dogodilo. U prvom trenutku nisam uopće skužio što se opće dogodilo tamo, ali samo sam vidio loptu u golu i da stadion eskplodirava, tako da mi je to bilo dovoljno."

Taj potez bio je samo jedan od sjajnih zbog kojih je u rekordnom roku natjerao i one koju su mu zamjerili skori odlazak u njemačku reprezentaciju, da sve zaborave. A tu su ubrzo i počele brojne pohvale, kao npr. od velikog Roberta Jarnija.

"Ha mislim da veći kompliment osobno na toj poziciji ne mogu dobiti nego od njega jer kad sam odrastao još kao mali da Hrvatska čeka lijevog beka još od Roberta Jarnija."

gol expired Dalić prokomentirao ždrijeb Lige nacija i otkrio koga je htio: "S Francuzima moramo igrati dok ih ne pobijedimo" divider

"Znači jako puno, pomaže jako puno i daje motivacije da budem još bolji, da pokušam doći na njegov level jer on je bio na puno većem levelu nego što sam ja sad. A naravno da je meni cilj da imam karijeru kao on."

Mnogi prognoziraju da će i doći na tako visoke razine, a evo što on Hrvatskoj prognozira u Kataru, tj što ističe kao najvažniju kvalitetu Vatrenih.

"Hrvatska ni u jednom utakmici nije izgledala kao da ne valja, da nema želje, kao da nema motiva. I to bi trebao biti naš cilj i dalje. Jer Hrvatska kad daje sve od sebe, kad je apsolutno motivirana, ima toliko kvalitetne igrače da mi možemo apsolutno svakog pobijediti i nitko se nikad ne može kladiti protiv nas. Tako da, kvaliteta je tu. Ovo ako nastavimo kao što smo imali, mislim da se možemo nadati pozitivnom rezultatu u Kataru."

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider