Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"večeras ga je poništio"

Asensio otkrio tajnu španjolske rapsodije, a Enrique kako je zatvorio Modrića

Marco Asensio upisao je pogodak i tri asistencije u visokoj pobjedi Španjolske protiv viceprvaka svijeta.

Galerija Asensio slavi pogodak protiv Hrvatske (Foto: AFP) Luka Modrić u nevjerici protiv Španjolske (Foto: AFP) Ivan Rakitić drži se za glavu nakon gola od Španjolske (Foto: AFP) Španjolska reprezentacija (Foto: AFP)

Hrvatska nogometna reprezentacija doživjela je najteži poraz u povijesti na gostovanju kod Španjolske u sklopu 2. kola novog UEFA-inog natjecanja - Lige nacija.

Španjolska je u Elcheu slavila s čak 6:0, a "krvnik" Vatrenih bio je 20-godišnji Marco Asensio, koji je upisao dva gola i tri asistencije. Jedan gol se pripisao Lovri Kaliniću, jer mu se lopta od leđa odbila u mrežu, no Asensio je uputio strahoviti udarac koji je odsjeo na gredi. On je nakon utakmice stao pred španjolske kamere i podijelio svoje prve dojmove.

"Svjestan sam svog učinka. Činjenica je da smo odigrali veličanstvenu utakmicu. Imamo sjajnu reprezentaciju, odigrali smo dvije velike utakmice, navijači su nas nosili", rekao je Asensio nakon utakmice, nakon što je Španjolska slavila protiv druge i četvrte reprezentacije sa Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Kako ste doživjeli težak poraz u Španjolskoj?

Ukupno glasova:

"Igrali smo sjajno protiv reprezentacija koje su igrale u samoj završnici. Bili smo na pravoj razini", kazao je Asensio i zaključio.

"Igrali smo kolektivan nogomet. Napadali smo i branili se zajedno. To je tajna naše velike utakmice".

Izbornik Luis Enrique biranim je riječima govorio o svojoj mladoj zvijezdi.

"Užitak je bio vidjeti njegov, ali i pristup svih ostalih igrača. Ne samo večeras već cijelog tjedna. Asensio je upisao dva čudesna gola. Ima nevjerojatan udarac. Bio je sjajan", rekao je Enrique, pa prokomentirao utakmicu.

"Teško je nadigrati reprezentaciju koja radi visoki presing kao Hrvatska. Imali su dvije dobre prilike na početku utakmice i tko zna što bi bilo nakon toga. No nakon toga i prvog gola mi smo bili fenomenalni", rekao je španjolski izbornik.

Luka Modrić nije odigrao posebno dobru utakmicu, a razlog tome je, kako tvrdi izbornik Španjolske - Dani Ceballos.

"Gledao sam ga puno puta s mladom reprezentacijom. Fizički je nevjerojatno moćan. On je poseban igrač i ne postoji mnogo takvih. Večeras je u potpunosti zatvorio i poništio Luku Modrića", otkrio je Enrique.

Španjolska je tim trijumfom upisala i šestu pobjedu na stadionu Martínez Valero izgrađenom 1976. U svih šest odigranih susreta ondje pobijedila je. Na samom kraju utakmice publika je skandirala ime Luisa Enriquea.

"Osjećao sam se neugodno, nisam to očekivao pa sam iznimno zahvalan publici. No igrači su ti koji su sve napravili", napomenuo je.

Enrique je počeo s tradicionalnim španjolskim sustavom 4-3-3 nastojeći što duže imati loptu u svom posjedu a kada ju ne bi imao njegovi igrači su pritiskali pokušavajući ju što prije oduzeti. Tim načinom igre se služio i u Barceloni kojoj je bio trener od ljeta 2014. do ljeta 2017.

"Bilo bi jako jednostavno reći da je ovo moja Španjolska, ona koja zabija puno golova a prima ih malo. Ovaj tjedan nam je sve odlično pošlo za rukom, no vidjet ćemo kako će biti u budućnosti", rekao je.

"Bez obzira na rezultat protiv Hrvatske ovo je bila spektakularna večer jer sam vidio motivirane i odlične igrače. Kada igraju ovako kvalitetno, Španjolsku je teško zaustaviti", zaključio je španjolski izbornik.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider