Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Atipični balkanac

Budimirov tajni ritual: Hrvatski reprezentativac uveo poseban ekstra trening jednom tjedno

Ante Budimir još nije zabio ove sezone, ali uveo je posebne treninge četvrtkom kako bi se vratio u golgetersku formu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski reprezentativac Ante Budimir startao je u udarnoj momčadi Vatrenih u ključnoj utakmici protiv Austrije (3:1) u Ligi nacija, nije zabio, ali je pokazao zašto ga Dalić zove...

Budimir je praktički siguran putnik za Katar i samo bi ga ozljeda mogla odvojiti od popisa za Svjetsko prvenstvo, a španjolske medije ne čudi što ga Dalić zove, iako ove sezone još nije zabio za svoju Osasunu ni reprezentaciju. Kako pristupa treningu, uvjereni su kako će golovi ubrzo doći.

Sažeci utakmice Austrija - Hrvatska:

Uveo poseban ritual

Bivši napadač Lokomotive, naime, jednom tjedno ima poseban ritual poslije svakog treninga. Kad se ostatak njegove momčadi zaputi pod tuševe s treninga, Budimir ostane na posebnom treningu šuta kod Bittora Alkize.

gol expired Analiza pluseva i upitnika kod Vatrenih uoči Svjetskog prvenstva: Nikad ovako širok izbor! divider

On mu dodaje lopte, a hrvatska "sedamnaestica“ puca glavom, lijevom i desnom nogom. Pokušava zabiti poslije lopte koja se odbije od podloge, iz skoka, iz trka, s bliže stative i dalje, a sve to kako bi usavršio svoju tehniku šuta.

Namjerno to radi poslije treninga jer je tad na terenima Osasune najmanje ljudi koji bi mogli špijunirati njegove posebne treninge. Često ekstra trening ubacuje u svoj raspored četvrtkom, a tad su kraj njega samo dva, tri čovjeka koji se brinu za travnjak.

Osvrt na nastupe Vatrenih:

Traje dodatnih 40 minuta

Iako mu nitko ne brani, odnosno iako trenira na prazan gol, Budimir često vrlo burno reagira i gestikulira svaki put kad promaši. Poslije treninga sa svojim trenerom komentira i lamentira svaki svoj pokušaj te se posvećuje svakom detalju.

A kako se ne bi brzo zasitio, Alkiza često mijenja pozicije na terenu iz kojih mu nabacuje loptu, ponekad mu dodaje loptu rukom, a ponekad nogom i sve to kako bi simulirao situacije koje se mogu dogoditi u utakmici.

gol expired HNS otkrio kakva je situacija s ozljedom Marcela Brozovića: Nije idealno, ali... divider

Svaki takav trening znači dodatnih 40 minuta, koje Budimir provede na terenu i koje koristi kako bi studiozno proučio svaki aspekt svoje igre koje mora popraviti. Na tim treninzima Budimir analizira i svoje suparnike, odnosno braniče protiv kojih će igrati sljedeći tjedan, no nije poznato je li to uključuje i suparnike u dresu nacionalne momčadi ili samo protivnike u Španjolskoj.

Ove sezone mu se još nije vratilo, no nastavi li ovako analizirati nogomet i svoju igru, golovi će uvjereni smo uskoro ponovo stići. Španjolce čudi njegov pristup i govore kako je potpuno atipičan Balkanac...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider