Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Hrvatska reprezentacija
Hrvatska ima širinu

Analiza pluseva i upitnika kod Vatrenih uoči Svjetskog prvenstva: Nikad ovako širok izbor!

Modrić i društvo zasluženo su nagrađeni velikim pljeskom i svog izbornika, ali i svojih navijača jer Liga nacija položena je s najboljom ocjenom.

Prvim povijesnim plasmanom na završni turnir četiri najbolje reprezentacije Lige nacija, Zlatko Dalić nadmašio je još jedan cilj postavljen pred njega.

gol expired VIDEO Navijači u transu nakon velike pobjede Vatrenih: "Možemo osvojiti Ligu nacija! Zašto ne?" divider

A osim toga, dobio je i nekoliko važnih saznanja za Svjetsko prvenstvo. Analizu pluseva i eventualnih preostalih upitnika donosi reporter Dnevnika Nove TV Milan Stjelja.

Modrić i društvo zasluženo su nagrađeni velikim pljeskom i svog izbornika, ali i svojih navijača jer Liga nacija položena je s najboljom ocjenom.

Hrvatska ima širinu

Prvenstveno, Vatreni možda nikada nisu imali ovako kvalitetan izbor igrača. Mislite li vi da sada stvarno imamo tu širinu prije još jednog velikog natjecanja?

"Pa je. Mislim da nam je to prijašnjih godina falilo. Ovaj put to imamo i kad smo svi u dobroj formi, a dosta nas je u dobroj formi", kaže Mateo Kovačić i nastavlja:

"Tako da, imamo pravu ekipu i trebamo se samo svi držat skupa i pokušat napravit jedan dobar rezultat u Katru."

A dobar rezultat gradi se od obrane, a upravo su se u toj liniji u Ligi nacija istaknula dva debitanta Josip Šutalo i Martin Erlić. No, nikako ne treba otpisivati kvalitetu koju i dalje posjeduje Dejan Lovren.

Konačna potvrda mlade garde

A Liga nacija donijela je i konačnu potvrdu mlade garde. Juranović, Stanišić, Sosa i Majer više nisu samo budućnost reprezentacije već i provjerena sadašnjost...

Kaka, Florentino Perez i Alfredo Di Stefano na dočeku u Madridu Velika zvijezda iskreno o Realu i zašto je propao: Dočekan je kao kralj, a evo što najviše pamti divider

Stručni komentator Nove TV Robert Jarni pojašnjava:

"Zaista, dobili smo pravog momka, pravog beka koji je moćan, a tako i nazad. Kad je 1 na 1 defenzivno je jako dobar."

Bivši izbornik Irana i stručni komentator Nove TV Dragan Skočić ističe:

Majer nabliži Bobanu, Prosinečkom i Modriću

"Lovro Majer je budućnost hrvatskog nogometa, netko tko je najbliže Bobanu, Prosinečkom, Luki Modriću. Plemenit igrač", kaže Skočić i nastavlja:

"Zna napast dubinu, znači jedan vrlo kvalitetan igrač, sa sjajnom lijevom nogom, sjajnim pasom i mislim da ga čeka svjetla budućnost."

U ovoj Ligi nacija čini se da smo dobili odgovor na pitanje tko je prvi vratar Vatrenih?

Pokazao je to izbornik Dalić postavljanjem Dominika Livakovića na obje posljednje utakmice, a on je to povjerenje znao itekako opravdati.

Kako ste doživjeli pobjedu Vatrenih u Beču?

Ukupno glasova:

Mislite li da ste sad prvi izbor za jedinicu reprezentacije?

"Dobro, to će izbornik odlučiti. Ja radim svoj posao najbolje, sretan sam što sam tu i trudim se", kaže Livaković.

Obrambeni skok popravljen

Veliki plus Lige nacija je i saznanje da Vatreni više nemaju problema s obrambenim skokom, kao što je to često bio slučaj u nedavnim utakmicama...

Do povijesnog uspjeha u Ligi nacija, Vatreni ne bi stigli bez svog nevjerojatnog kapetana. O kojem biranim riječima govori kapetan Austrije i suigrač iz Reala David Alaba.

"Kvaliteta koju donosi na teren zaista je nevjerojatna. U baš se svakoj utakmici može vidjeti koliko je čudesan i zato ću ponoviti, toliko sam sretan i zahvalan što dijelim svlačionicu i travnjak s njim u Madridu. On je istinsko nadahnuće", kaže Alaba.

Ostaje samo pitanje koga izbornik Dalić vidi kao prvog napadača Vatrenih. Ali to su već izbornikove slatke brige

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider