Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Beč je druga kuća Hrvatske

VIDEO Navijači u transu nakon velike pobjede Vatrenih: "Možemo osvojiti Ligu nacija! Zašto ne?"

Hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju navečer svladala je Austriju 3:1 i ušla u završnicu Lige nacija kao prva u skupini. Za posebno dobru atmosferu na stadionu pobrinuli su se hrvatski navijači. Nažalost nije moglo bez nereda, imala je posla austrijska policija. No, huliganima su zviždali i navijači.

Kao da su kod kuće. Tako je većina hrvatskih navijača opisala sinoćnju atmosferu na stadionu.

"Mi smo vjerni fanovi pratimo uvijek. Večeras kao da je Hrvatska igrala kod kuće? Pa bome je , ima nas tu...", prepričavale su dojmove Violeta i Mira.

Ovo je druga kuća Hrvatske.

"Baš je bilo top, ali ništa drugo nisam ni očekivala", istaknula je Jelena.

"Drugo poluvrijeme je bilo fantazija"

"Bilo je ekstra večeras, štimung je bila nevjerojatno i naši su ekstra bili, otkad je kiša padala još su bolji bili", slažu se navijači.

Iako je službenih ulaznica za goste bilo 2700, hrvatskih kockica bilo je daleko više. Igra Vatrenih i velikih 3:1 sve su oduševili.

"Drugo je bilo fantazija, prvo je bilo mmm, ali drugo izvrsno. Što je presudilo? Livaja, alo, splitska veza", ponosno su zborili Željko, Nikša i Mate.

"Dalić je imao dobar nos za zamjene, tako da super", nizali su se hvalospjevi i na račun izbornika.

"Ja bih rekao da Hrvatska može osvojiti Final Four. Mi smo kvalitetna momčad i pokazali smo u Rusiji da se možemo nositi sa svim ekipama, znači zašto ne", optimist je Davor.

Austrijska policija odgovorila na upit Dnevnika Nove TV

Utakmica nije prošla bez nereda. Oko 150 huligana vikalo je uvredljive parole, zapalili su i baklje. Ostali navijači zbog takvog ponašanja počeli su negodovati, a onda je krenulo gađanje čašama.

gol expired VIDEO Huligani se sukobili s hrvatskim navijačima: Potjerani s tribine od austrijske policije uz opće oduševljenje divider

Postupala je policija, a na naš upit o neredima, odgovorili su:

"Počeli su napadati ostale navijače pa je postalo nužno da ih se makne sa stadiona. Bili su agresivni i nasilni prema policiji pa smo ih prisilno odveli sa stadiona. Bio je prioritet maknuti ih, a ne uhititi, pa nije bilo uhićenja", priopćila je austrijska policija.

Problem je brzo riješen. Ostatak utakmice prošao je mirno, a kockice su cijeli dan vladale središtem Beča. Bilo je i onih koji su se žalili - čitatelji nekih austrijskih tabloida požalili su se na nered koji je ostao.

Ipak, u gradu nisu zabilježeni veći problemi, a sada s legendarnog Pratera Hrvatima ostaje lijepa uspomena - i velika pobjeda.

Najbolji trenuci utakmice Austrija - Hrvatska

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider