Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Veliki doprinos Perišića

ANALIZA veličanstvene pobjede Hrvatske: Što je bio ključ za rušenje Španjolske

Reporter Nove TV Milan Stjelja je u kratkoj analizi iznio pozitivne strane hrvatske igre protiv Španjolske.

Analiza utakmice Hrvatska - Španjolska 3:2 (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

U uzbudljivoj utakmici i sjajnom nogometnom ozračju na rasprodanom maksimirskom stadionu Hrvatska je u dramatičnoj završnici pobijedila Španjolsku s 3:2.

Ionako je pozitivnih dijelova igre bilo puno više negoli onih slabijih. A od tih pozitivnih, pojedinačno gledano, naravno da se u prvi plan prometnuo Tin Jedvaj.

U svom 17. nastupu za reprezentaciju, postigao je svoje prve pogotke za Vatrene, a onaj pobjednički, u sučevoj nadoknadi još će dugo ostati u pamćenju navijačkog puka. No, taj napadački učinak samo je bonus na ono što je zapravo njegova primarna zadaća.

Jedvaj je jako je dobro stajao u obrani i na taj način dobro čuvao onaj najopasniji prostor, između njega i Vide. Puštao je da Rodrigo prima lopte uz liniju, ali ga taj španjolski ofenzivac nije nijednom probio, a sjećamo se iz Elchea koliko ubojit može biti. Uostalom, najbolja potvrda da je Jedvaj u potpunosti neutralizirao Rodriga zapravo je činjenica da je Luis Enrique upravo njega prvog izvadio iz igre.

Rotiranje napadačkog trojca u defenzivi

A u tom defenzivnom djelu igre, treba istaknuti doprinos Ivana Perišića koji je Jedvaju jako puno pomagao u obrani, spuštajući se do bekovske pozicije, pa je Hrvatska uvijek imala dva igrača u defenzivnom bloku na toj lijevoj strani. A u tom obrambenom bloku, bilo je zanimljivo vidjeti kako je Dalić rotirao svu trojicu napadača, jer su u defenzivi na ovim bočnim pozicijama igrali i Rebić i Kramarić ili pak primjerice, Rebić i Perišić.

Perišić je uz to je bio aktivan u napadu. U 6. minuti, još jednom je pokazao zašto je jedan od najboljih europskih igrača na svojoj poziciji. Okomito je krenuo na suparničku obranu i samo su ga De Gea i vratnica spriječili da postigne pogodak.

I za kraj, pozitivne su i odluke izbornika Dalića da u ovakvo važnoj utakmici pruži ozbiljnu minutažu Vlašiću i Brekalu. Mi ih ovdje nećemo još posebno hvaliti, jer vjerujemo da će njihovo vrijeme tek doći. Ali, već su jučer pokazali da se na njih može i treba ozbiljno računati.

Hoće li nakon Španjolske Hrvatska pobijediti i Englesku (nedjelja, 15:00)?

Ukupno glasova:


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider