Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
tri utakmice, tri gola

Tjedan iz snova neočekivanog hrvatskog junaka: Vodi Bayer i Vatrene prema završnici

Tin Jedvaj proživljava najboljih tjedan dana u svojoj karijeri koja je praktički tek na začetku.

Neočekivani junak hrvatske pobjede nad Španjolskom u Ligi nacija Tin Jedvaj (22) proživljava vjerojatno najboljih tjedan dana u svojoj karijeri. Branič Bayer Leverkusena zabio je dva pogotka za Hrvatsku u pobjedi 3:2 nad Furijom, a drugi je pao duboko u sudačkoj nadoknadi, nakon čega je erumpirao prepuni Maksimir.

Prije samo tjedan dana Jedvaj je dobio priliku zaigrati od prve minute za Bayer u utakmici 4. kla Europske lige protiv Züricha, a to je iskoristio tako da postigne jedini pogodak na utakmici, s kojim je njegova momčad izborila šesnaestinu finala natjecanja.

Tjedan dana ranije Jedvaj je zabio pogodak i u 5:0 pobjedi nad Borussijom Monchengladbach u njemačkom DFB Pokalu.

Jedvajeva sezona nije započela ni približno ovako dobro, pa samim time posljednja dva tjedna dobivaju dodatno na značenju. Bayer je krenuo u sezonu 18. kolovoza utakmicom u DFB Pokalu, a Jedvaj ju je proveo na klupi za pričuve.

Nakon toga je u prva četiri kola Bundeslige i 1. kolu Europske lige nastupio u samo jednoj utakmici (protiv Bayerna, poraz 1:3). Protiv Fortune i Borussije Dortmund u Bundesligi je dobio kombinirano 65 minuta na travnjaku, dok je u 2. kolu Europske lige protiv Larnace na terenu proveo svega sedam.

Iduća tri susreta Bundeslige proveo je na klupi za pričuve, a jedini nastup ostvario je u Europskoj ligi na gostovanju kod Züricha. U posljednja dva susreta Bundeslige Jedvaj je odigrao 90 i 45 minuta, ali je u oba susreta njegov Bayer izgubio.

Nadamo se da će ova dva pogotka dodatno podignuti samopouzdanje hrvatskom reprezentativcu te da će se to odraziti i na njegovu bundesligašku momčad. Možda bi ga njegov klupski trener Heiko Herrlich također trebao testirati na poziciji lijevog beka...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider