Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Vlašić ispada iz prvih 11?

Analiza Dalićeva popisa: Gdje će Rakitić igrati i zašto Melnjak ispred Bradarića?

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je popis za predstojeće susrete s Mađarskom i Walesom u kvalifikacijama za EURO.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najvažnija vijest na ovog ponedjeljka objavljenom popisu izbornika Zlatka Dalića jest povratak Ivana Rakitića, koji je preskočio posljednja dva okupljanja, a izdvajamo i prvi pretpoziv Dinamovu stoperu - Dini Periću.

Igrač koji je u Rusiji bio jedan od najzaslužnijih za povijesno osvajanje srebra još nije rekao svoju zadnju riječ u dresu Vatrenih.

"Vi znate da ću ja problem taj koji ako ima, ako ga bude, da ću ga ja riješiti na svoj način, tako da nema nikakve bojazni", još je ranije govorio Dalić.

"Ako Rakitić bude igrao, jedini koji može ispasti je Vlašić, ali..."

Ono što je najavio izbornik je izvršio i s Rakitićem riješio sve probleme zbog kojih je dokapetan otkazao dolazak na posljednja dva okupljanja.

gol expired Dalić objavio popis za ključne utakmice Vatrenih: Vraća se Ivan Rakitić! divider

Tako najjača linija Vatrenih - ona u vezi, za susrete s Mađarskom u Splitu i Walesom u Cardiffu ponovno izgleda jako moćno - uz Rakitića, tu su Modrić, Brozović, Vlašić, Kovačić, Pašalić i Badelj.

No dugogodišnji pratitelj reprezentacije Ivica Medo pita se hoće li Barcelonin veznjak prvu utakmicu ipak započeti na klupi?

"Ako Rakitić bude igrao, tko može ispasti? Čini mi se da jedino može ispasti Vlašić. S druge strane, Vlašić igra u sjajnoj formi, donio je tu energiju reprezentaciji, igra se u Splitu, što je bitno i zbog atmosfere i mislim da je mala šansa ipak da Vlašić ispadne iz momčadi. Mada, sve je moguće, ne mogu to tvrditi, ali čini mi se da sve govori da će igrati, prema tome ne znam gdje će onda igrati Rakitić", pita se Ivica Medo, nogometni kolumnist portala GOL.hr.

Brekalo upada u prvih 11 umjesto Rebića?

Iznenađenja nema u napadačkom dijelu. U odsustvu Andreja Kramarića, koji već dugo muku muči s bolnim koljenom, za golove će biti zaduženi Perišić, Rebić, Brekalo te Dinamov dvojac Petković i Oršić. Perišić i Petković trebali bi biti sigurni starteri, dok je moguće da nakon loše predstave u Bakuu Dalić odluči Rebića zamijeniti Brekalom.

"Već se mislilo da će igrati protiv Slovačke, pa protiv Azerbajdžana, ali Dalić očigledno teško mijenja Rebića. Tu su neke stare zasluge, krediti iz prošlosti koje on njemu još uvijek daje, ali po svoj logici i po svom razmišljanju mislim da je sad sazrelo vrijeme da Brekalo uđe u standardnu postavu", smatra Medo.

"Bilo je logično očekivati Domagoja Bradarića"

Osmoricu obrambenih igrača na Dalićevu popisu predvode standardni stoperi Vida i Lovren. Tu su još i Barišić, Jedvaj, Mitrović, Bartolec, Škorić i Dario Melnjak. Upravo ovo posljednje ime iznenadilo je Ivicu Medu, koji je očekivao da će izbornik uputiti prvi poziv lijevom beku Lillea, 19-godišnjem Domagoju Bradariću.

Ivan Rakitić (Photo: Jurica Galoic/PIXSELL) Povratak Rakitića i mladi Bradarić otvaraju jako delikatna pitanja: Tko će ispasti i kako će Poljud reagirati? divider

"Možda je bilo logično očekivati, s obzirom na to da igra u momčadi koja je u vrhu francuske lige bila prošle sezone. Sad igra Ligu prvaka, on je tamo relativno standardan, po izvješćima igra dosta dobro, a ta pozicija je deficitarna. S druge strane, ako poznajete Dalića i malo se duže prati reprezentacija - kod njega se dosta teško ulazi pa se teško i ispada, pa se on ipak odlučio pozvati Melnjaka i dati mu šansu", naglašava nogometni kolumnist GOL.hr-a. 

Livaković ostaje prvi vratar, a Kalinić i Sluga njegove zamjene. Što se pretpoziva tiče, Dalić je tu čast prvi put u karijeri ukazao Dinamovu stoperu Dini Periću, a u niskom startu čekaju i Marko Rog te Hajdukov dvojac Filip Bradarić i Mijo Caktaš.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider