Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
DEBITANT

Aljoša Vojnović: "Javnost nije zaboravila Sosi, pod povećalom je"

Zapitati bi se trebao i Bruno Petković, kojeg se Dalić nije libio prozvati zbog nedovoljne spremnosti u nekim situacijama.

Nakon sjajnih igara u bijelom dresu, heroj Hajduka ponovno je među Vatrenima.

''Drago mi je što me pozva nakon tri godine, drago mi je što je prepoznao moj trud u Hajduka u ovih šest mjeseci, nadam se da ću odgovorit na sve njegove zahtjeve u reprezentaciji i da ću nastavit igrat u reprezentaciji isto kao u Hajduku'', rekao je Marko Livaja.

Nakon ruskog srebra, on i Santini konkurirali su za Mandžukićevu zamjenu u vrhu napada. Odigrao je prijateljski susret s Portugalom, no, nakon blamaže u Elcheu i 0:6 protiv Španjolaca, Livaja je za nacionalnu vrstu nastupio još dva puta i od tada nije bio na Dalićevu popisu.

gol expired VIDEO Dalić otkrio da će igrač Bayerna igrati za Hrvatsku! Dotaknuo se Sose, Rebića i Petkovića divider

''Očekivan, vidjet ćemo s izbornikom šta očekivati, sigurno da sam na raspolaganju, dat ću svoj maksimum, izbornik zna moje kvalitete i nadam se da ću pomoć."

Dobrim igrama u švedskom Malmoeu za poziv se izborio i Antonio Mirko Čolak. Kod Dalića je debitirao prije manje od godinu dana, u prijateljskom ogledu protiv Turske, kada je upisao 24 minute. Igrama u Stuttgartu nametnuo se i Borna Sosa, koji nakon epizode s promjenom državljanstva i koketiranjem s Elfom, napokon ima priliku pokazati se u A vrsti.

''Vjerujem da će Sosa imati mali pritisak, u smislu da mu javnost nije zaboravila cijelu onu epizodu, bit će pod povećalom, morat će pridonijeti rezultatu, kroz golove i morat će bit upadljiv i tako će se ispeglati svi oni problemi unutar svlačionice i percepcije javnosti'', rekao je Aljoša Vojović.

Svježu krv donijet će i Nikola Moro, Bišćanov kapetan "Malih Vatrenih". Mjesto drugog vratara, nakon neuvjerljivih partija za Hajduk, izgubio je Lovre Kalinić. Što je prilika za sjajnog Osijekova Ivušića.

gol expired Šok u Barceloni, veći i od odlaska Messija: Konačno je i ovo službeno otkriveno divider

S druge strane, Dalićevo povjerenje, nakon Instagram prozivki, izgubio je Ante Rebić. Da ga neće biti na popisu bilo je sasvim izgledno još i tada.

''Nije iznenađenje ali isto tako vjerujem da Rebić ima priliku da se dobrim igrama u Milanu vrati u reprezentaciju, vjerujem da će to prije ili kasnije i napraviti, ispoštovati ovu odluku, s obzirom da hrvatska reprezentacija uvijek mora biti na prvom mjestu'', rekao je Vojnović.

Zapitati bi se trebao i Bruno Petković, kojeg se Dalić nije libio prozvati zbog nedovoljne spremnosti u nekim situacijama.

''Da bi bio prvi izbor za napad hrvatske reprezentacije, mora zabijati više golova. dobro je što imamo nekakva nova lica, imena, svježa krv, to su oni koji će se pokušat izborit, vjerujem da će radna atmosfera bit na mjestu, i ako je to polazišna točna, vjerujem da u ove odlučuje utakmice kvalifikacija idemo s jedne fine fine pozicije."

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider