Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NEVJEROJATNO

Šok u Barceloni, veći i od odlaska Messija: Konačno je i ovo službeno otkriveno

Užasno stanje je u Barceloni.

Lionel Messi (Foto: AFP)

Katalonskli gigant Barcelona proživljava dramatičnu financijsku krizu jer klub duguje 1.35 milijardi eura, objavio je predsjednik kluba Joan Laporta na konferenciji za novinare na kojoj je prozvao bivšu upravu na čelu s Josepom Bartomeuom.

Ante Rebić i Zlatko Dalić Što govori Rebićev potez na Instagramu nakon što ga Dalić nije zvao u reprezentaciju?

Dug kluba je podijeljen na sljedeći način - 617 milijuna eura je bankovnih dugova, 389 milijuna klub duguje igračima, 56 su  preuzete obveze jedne Barçine tvrtke, 90 milijuna je rezervirano za sudske sporove, 40 milijuna za pretplatu koje se neće naplaćivati, a​i 79 milijuna eura moraju vratiti po ugovoru na televizijska prava. 
 
"Čim smo stupili na dužnost, prvo što smo učinili jest da smo zatražili od Goldman Sachsa premošćujući kredit od 80 milijuna eura, u protivnom ne bismo mogli isplatiti plaće. Postojala je i vrlo loša politika o plaćama igrača jer su mladi imali kratke ugovore, a veterani dugogodišnje. A problema je bilo i sa stadionom Camp Nou", kazao je Laporta.
 
 
U ovom trenutku, prema riječima predsjednika, bit će potrebna i suradnja igrača, osobito onih koji imaju najskuplje ugovore.
 
"Prije svega, bit će potrebno postići dogovor s igračima o smanjenju plaće i radimo na tom pitanju. Igrači imaju fiksnu plaću i neke bonuse. Smanjenje plaće Gerarda Piquéa bilo je potrebno, omogućilo nam da registriramo pojačanja", kazao je Laporte, koji je zaključio kako postoji plan da se klub izvuče iz ove situacije kroz 18 mjeseci.
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati

Nastavi čitati