Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Ekskluzivno iz nOVALJE

VIDEO Dalić otkrio da će igrač Bayerna igrati za Hrvatsku! Dotaknuo se Sose, Rebića i Petkovića

Zlatko Dalić se javio s domora, dva tjedna prije okupljanja reprezentacije u Moskvi.

Hrvatska javnost dugo nije čekala popis Zlatka Dalića kao ovaj današnji. Nakon objave i nepozivanja stožernih imena poput Šime Vrsaljka i Ante Rebića, hrvatski izbornik dao je intervju za Dnevnik Nove TV.

''Pred nama su tri teške utakmice i najteži dio kvalifikacija, moramo biti pravi, ovo je popis za kojeg ja mislim da je kvalitetan, svi se moramo resetirati, ovo je novi ciklus s novim snagama'', rekao je Dalić pa se dotaknuo Petkovića kojeg nije zvao.

gol expired Što govori Rebićev potez na Instagramu nakon što ga Dalić nije zvao u reprezentaciju? divider

''Moja je odluka i moj izbor napadača, Budimir i Čolak, iza toga ja stojim, to ne znači da Petković i drugi način neće biti na popisu u idućem ciklusu, puno sam razmišljao i odlučio, nitko nije otpisan, ako igrači svojom formom zasluže, vrata su im otvorena. Ovaj popis može ispuniti ono što mi želimo'', istaknuo je Dalić.

U reprezentaciju je pozvan i Borna Sosa. Lijevi bek koji je prije nekoliko mjeseci odabrao Njemačku, ali taj mu je plan propao, pokajao se i dobio poziv za Vatrene.

''Ja sam pričao s Bornom Sosom, napravio je jednu grešku, imao težak period. Shvatio je svoju grešku i ispričao se, vraća se u hrvatsku reprezentaciju, jako kvalitetno igra, shvatio je svoju grešku i mislim da mu je mjesto u hrvatskoj reprezentaciji. Mlad je čovjek i zaslužio je šansu ako je on svoju grešku uočio'', rekao je Dalić i komentirao tri iduće utakmice u rujnu.

gol expired Šok u Barceloni, veći i od odlaska Messija: Konačno je i ovo službeno otkriveno divider

''Težak ciklus, mi se skupljamo u Moskvi dva dana prije utakmice, čeka nas Rusija s puno ambicija, imaju desetak mladih igrača koji nisu igrali na Euru, nemamo vremena, ali cilj nam je da osvojimo u ove tri utakmice što više bodova. Cilj je u prva dva gostovanja proći bez poraza, bitno mi je osvajanje 14 bodova u ovih sedam utakmica'', kaže izbornik Vatrenih.

Na popisu se nije pojavilo ime Josipa Stanišića, braniča velikog Bayerna koji je prije nekoliko dana debitirao u prvih 11 u Bundesligi. Stanišić je Hrvat iz Njemačke i može birati između Njemačke i Hrvatske, ali njegovo srce kuca za Hrvatsku i kako kaže Dalić, odabrao je Vatrene. Prvo će nastupiti za U-21 reprezentaciju. Pomalo nelogično, ipak je riječ o igraču bavarskog diva, ali Dalić je odlučio čekati s pozivom.

''Pojavilo se nekoliko mladih igrača koji su u Dijaspori i imaju dvojno državljanstvo. Mi moramo sve napraviti da oni igraju za nas. Tu mislim na Stanišića, Sučića i Pašalića u Dortmundu. Poduzeli smo korake oko toga, vjerujem i koliko znam izabrali su Hrvatsku. Stanišić je počeo u Bayernu, odigrao je tek jednu utakmicu, ali ako nastavit u takvom ritmu, sigurno je zanimljiv A reprezentaciji, Sučić je dobio pretpoziv i oba će biti na popisu mlade reprezentacije. Treba samo skupiti hrabrosti i dati im šansu, vjerujem da će izabrati Hrvatsku, to ćemo već ovaj tjedan riješiti'', rekao je Dalić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider