Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
kapetan za Dnevnik Nove TV

Halilović otvoreno o U-21 Euru, karijeri, budućnosti: ''Bilo je dobrih i loših trenutaka, ali…''

Kapetan mlade reprezentacije progovorio je o nadolazaćem U-21 Europskom prvenstvu, ali i svojoj karijeri.

Alen Halilović (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Alen Halilović predvodnik je mlade hrvatske nogometne reprezentacije. Kapetan koji nestrpljivo iščekuje početak prvenstva.

''Osjećaj je, naravno, predivan. Velika mi je čast što sam kapetan ove reprezentacije i što sam dio cijele ove ekipe, što smo napravili tako velik uspjeh nakon dugo vremena", rekao je za Dnevnik Nove TV.

Ono što Alena posebno motivira jest podatak da će se otvaranje prvenstva za Hrvatsku poklopiti s, ni manje ni više, njegovim 23. rođendanom.

"Eto, 18.6. mi je rođendan i to je naša prva utakmica na Euru i naravno, svi znamo želju: da pobijedimo u toj utakmici, da svi igrači ostanu zdravi i da damo sve od sebe."

"Fokus priprema bio je na prvoj utakmici"

U generalnoj probi za E mladi Vatreni pobijedili su Dansku, još jednog sudionika nadolazećeg prvenstva, golom Tome Bašića u 92. minuti. To je odlična najava, jer skupina ne može biti teža. Ždrijeb je Halilovića, Brekala, Vlašića i društvo svrstao u skupinu s Engleskom, Francuskom i Rumunjskom.

Kapetan ističe: najvažnija je prva utakmica.

"Mislim da u toj utakmici moramo biti pravi i da je cijeli fokus ovih priprema bio baš za te Rumunje, a dalje će turnir pokazati kamo to vodi."

Hrvatska je do sada igrala dvaput EURO U-21 i još čeka na prvu pobjedu. Halilović vjeruje u svoje suigrače zbog jednog posebnog razloga.

"Posebnost ove generacije je to što smo stvarno prava klapa. Igrači su uvijek skupa, jedni za drugog. Svi su tu glavni, svi se već dugo znamo i više manje svi smo kao jedan."

"Mislim da će sljedeća sezona biti ta prava"

Alen Halilović do sada je promijenio sedam klubova, od kojih je najviše ističu svjetski giganti Barcelona i Milan. U ligama Petice odigrao je 87 utakmica, te u njima postigao sedam golova i dodao još devet asistencija.

"Mislim da sam odigrao dosta utakmica za mladog igrača u Ligama Petice. Bilo je tu, naravno, i dobrih i loših trenutaka, no stvarno sam se koncentrirao za sljedeću sezonu. Malo mi je prošle godine ozljeda poremetila ritam, baš sam bio u usponu i dobro sam se osjećao u 1. španjolskoj ligi, ali evo, mislim da će sljedeća sezona biti ta prava sezona i da ću se pokazati u najboljem svjetlu."

I dalje je igrač Milana, na posudbi u Standardu, pa evo koliko ga je razveselio povratak Zvonimira Bobana na San Siro.

"Da, sretan sam zbog Zvone Bobana. Nisam još stupio u kontakt s njim, no vjerujem da ćemo se u bliskoj budućnosti, iza Europskog prvenstva, čuti i drago mi je što je dio Milana. Vidjet ćemo kako će se, također, razvijati moja situacija."

Prije svega, očekuje ga EURO. Uspjeh s reprezentacijom potvrdio bi, između ostalog, i njegov veliki potencijal.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider