Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na zahtjev većine klubova

Zbog snijega i leda odgađa se proljetni dio sezone Prve HNL!

18. kolo Prve HNL odgođeno je zbog loših vremenskih uvjeta u cijeloj zemlji i najave novih oborina tijekom predstojećeg vikenda, dok će se 19. kolo odigrati po rasporedu 24. i 25. veljače...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Povjerenik za natjecanje Josip Brezni donio je odluku o odgodi odigravanja svih utakmica 18. kola Prve lige za srijedu 21. ožujka, stoji na službenoj web stranici Udruge prvoligaša, a ostatak priopćenja prenosimo u cijelosti:

"Iako je mogućnost donošenja ovakve odluka bila najavljivana za ponedjeljak 13. veljače, na zahtjev većeg broja klubova Povjerenik je odluku o odgodi početka 'proljetnog' dijela prvenstva donio odmah po donošenju odluke Izvršnog odbora HNS-a kojom je izmijenjen Kalendar natjecanja Hrvatskog nogometnog kupa prema kojoj su dvije srijede u sezoni Proljeće 2012. u kojima nema UEFA natjecanja (21. ožujka i 11. travnja), oslobođene za odigravanje prvenstvenih utakmica, a polufinalne utakmice kupa koje su se trebale igrati u tim terminima, odigrati će se 04. i 11. travnja.

Naime, prema načelima međunarodnog kalendara UEFA-e, određeno je da se nacionalna prvenstva ne mogu igrati na datume odigravanja UEFA natjecanja pa će se ovom izmjenom termina polufinala kupa u potpunosti poštivati obveze prema UEFA-i, ali i osigurati odigravanje utakmica 18. prvenstvenog kola srijedom na način da se mogu izvršiti preuzete obveze prema ugovornom partneru za TV prava koji po kolu izravno prenosi najmanje tri utakmice. Za pretpostaviti je i da će uvjeti za odigravanje utakmica odgođenog 18. kola u novom termini biti znatno bolji i primjereniji za sve sudionike.

Budući da je Pravilnikom o nogometnim natjecanjima (članak 15.) određeno da se u slučaju odgode pojedinog kola, za to kolo određuje novi termin, a raspored ostalih kola ostaje u terminima koji su utvrđeni Kalendarom natjecanja, nastavak natjecanja Prve lige nakon zimske stanke tako će biti utakmicama 19. kola koje su rasporedom prvenstva predviđene za 24. i 25. veljače."
 

Nastavi čitati

Nastavi čitati