Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Svaka čast

FOTO Veliko srce navijača: Torcida i Boysi otišli za Slavoniju, SVI prikupljaju pomoć!

Katastrofalne poplave koje su pogodile istok zemlje ujedinile su Hrvatsku i pokazale da još ima velikih ljudi…

Među njih svakako spadaju i navijači. Premda nažalost znaju puniti i rubrike crne kronike, Boysi, Torcida i ostali opet su pokazali veliko srce. I još jednom dokazali da su navijači, unatoč svemu, jedan od najosvještenijih slojeva društva.

Dinamo, Rijeka i Naš Hajduk pomažu Slavoniji: Iz Maksimira šalju bus!

Svjetski mediji: Mandžukić u humanoj i domoljubnoj akciji!

Praktički iz tjedna u tjedan hrvatske navijačke skupine, bez medijske pompe, organiziraju razne humanitarne akcije kojima pomažu onima kojima je pomoć najpotrebnija. Dakako, organizirali su se i sada, ne bi li pomogli brojnim nesretnim sunarodnjacima čije su domove pregazile poplave. Torcida je još sinoć autobusom krenula za Slavoniju, Bad Blue Boysi su danas oko 13 sati vlakom otišli za Županju, a u četvrtak se iz Zagreba sprema i autobus.

"Vlak za Županju je otišao, sad punimo autobus. Za sve koji su u mogućnosti i imaju volju osobno pomoći stanovništvu u Slavoniji, u četvrtak 22. svibnja organiziramo radni bus za Slavoniju. Sa sobom ponesite radnu odjeću, čizme, rukavice i ostalo. Na autobus možete donijeti sve ostale stvari koje su stradalima u ovim trenucima najpotrebnije. Polazak je u 8h, a predviđeni povratak oko 23h. Autoprijevoznik nam je izašao u susret te je cijena puta 50 kn. Prijaviti se možete danas i sutra (20-21.05.), od 10 do 20h, u Ilici 37", javljaju iz inicijative ZZD.

"Udruga "Naš Hajduk" je, od svojih prikupljenih sredstava, danas donirala preko 500 litara trajnog mlijeka za pomoć ugroženim stanovnicima Slavonije. Donaciji se priključila i tvrtka Mils koja se odrekla zarade od mlijeka i dodala donaciji "Našeg Hajduka" paletu svojih mliječnih namaza. Sve je dostavljeno u Klub navijača Torcida, koji prikupljaju pomoć u suradnji s 4. gardijskom brigadom. Zahvaljujemo se svima koji su pomogli u akciji i pozivamo još jednom da svatko, koliko to može, pomogne onima kojima je najpotrebnije. Sada donacijom ili uključivanjem u radne akcije, a kasnije, kada će biti još potrebnije, sudjelovanjem u obnovi oštećenih područja. Osim materijalne pomoći ugroženim stanovnicima Slavonije pošaljimo poruku da u svemu ovome nisu sami!", napisala je Torcida na svojoj službenoj stranici na Facebooku.

Osim Boysa i Torcide, i Kohorta, Armada, Demoni, Ultrasi, Funcuti, Maligani, ma baš svi, prikupljali su razne životne potrepštine, koje su sada tako potrebne nesretnim ljudima. Od odjeće i obuće, preko konzervirane hrane, brašna, ulja, šećera, hrane za djecu, pitke vode, pa sve do lijekova i higijenskih namirnica.

Momci iz navijačkih skupina pridružili su tako svim drugim brojnim dobrim ljudima, svjesni da je pomoć sunarodnjacima iz istočne Hrvatske neophodna. Što reći, nego svaka čast! 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider