Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bravo za sve

Dinamo, Rijeka, Naš Hajduk i Lokomotiva pomažu Slavoniji

Sa svih strana stiže pomoć ugroženim stanovnicima Slavonije, a u veliku humanitarnu akciju uključili su se i hrvatski prvoligaši…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Već smo pisali o navijačkim skupinama koje su skupljale raznu pomoć, ali i čiji su se pripadnici uputili prema istoku zemlje, na prvu crtu u borbi s vodom.

FOTO Veliko srce navijača: Torcida i Boysi otišli za Slavoniju, SVI prikupljaju pomoć!

Nesretnim Slavoncima uskoro stiže i pomoć koju su marljivo prikupili Dinamo, Hajduk i Rijeka. Dinamo sutra ujutro šalje autobus prepun namirnica prema Osnovnoj školi u Cerni.

"Autobus po planu kreće ujutro za OŠ Cerna gdje je smješteno oko 1000 ljudi. Ukoliko imate bilo kakvu dodatnu informaciju o mjestima gdje možda pomoć još uopće nije pristigla, javite nam gdje i ostavite neki kontakt osobe!", napisali su iz Dinama, dodavši:

"Hvala navijačima koji su došli danas na stadion s donacijama, a sve ostale koji su zainteresirani pozivamo da to učine još večeras (donacije u vidu vode, trajne hrane, higijenskih potrepština možete ostaviti portiru ispod zapadne tribine Maksimira). Bus kreće na put ujutro!".

U akciju se uključila i inicijativa Za naš Dinamo:

"Naši paketi su na putu za Slavoniju i nastavljamo s podrškom! Dinamovcima iz Gunje, Županje, Slavonskog Broda, ali i Orašja, Odžaka i Bosanskog Šamca nikad nije bio problem potegnuti do Maksimira i pomagati nam u ostvarivanju naših sportskih uspjeha. Pomoć sad treba njima. Zovite 060 9011 ili donirajte vodu, trajne namirnice, deke i druge potrepštine. Vrijeme je da im se odužimo koliko god možemo!"

Službena Torcida je na Facebooku napisala kako je velika pomoć stigla od Udruge 'Naš Hajduk', ali i nekih sponzora splitskog kluba. Rijeka je pak prikupila donacije u vrijednosti od 10 tisuća kuna, te još 11 tisuća kuna financijskih sredstava.

"Akcijom građana i posjetitelja jučerašnje s humanitarne utakmice HNK Rijeka i Rijeka All star skupljena je i dodatna količina odjeće, obuće i posteljine koja je kombijem Autotransa u 13 sati poslana u glavni stožer Crvenog križa u Vinkovce", stoji na službenoj stranici Rijeke.

U akciju pomoći Slavoniji uključila se i NK Lokomotiva"

"Znano je da se NK Lokomotiva uvijek rado odaziva i sudjeluje u humanitarnim akcijama i projektima, što nije iznimka ni ovog puta. Nezapamćene poplave na istoku Hrvatske potakle su solidarnost cijele Hrvatske, pojedinaca i organizacija, među kojima je i NK Lokomotiva koja pomaže našim slavoncima u neviđenoj katastrofi koja ih je zadesila. Lokosi doniraju medicinske potrepštine, te pelene za djecu hrvatskom Caritasu koji se i ovog puta iskazao u svojoj spremnosti i organiziranosti. Među prvima stigao je nogometaš Karlo Bručić, te marljivo nosio pakete", ističe iz Lokomotive

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider