Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dobili mjesec dana pritvora

'Radi se o klasičnoj podvali, ali pri tome ne mislim na policiju i USKOK'

Dopredsjedniku HNS-a i predsjedniku Komisije za suce Željku Širiću te članu sudačkog tijela Stjepanu Djedoviću određeno je svakom po mjesec dana pritvora...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prema posljednjim informacija istražni sudac odredio je Željku Širiću i Stjepanu Djedoviću po mjesec dana pritvora zbog opasnosti utjecaja na svjedoke i ponavljanja djela.

Nakon izlaska iz sudnice Krešimir Vilajtović, odvjetnika koji zastupa Željka Širića, za GOL.hr izjavio je kako se njegov klijent za sada brani šutnjom, te da ne može više o tome govoriti, no ipak je dodao:

"Radi se o klasičnoj podvali, ali pri tome ne mislim na policiju i USKOK", kazao nam je Vilajatović, a na naše pitanje misli li zapravo na Hrvoja Maleša, predsjednika Hajduka koji je prema nekim spekulacijama pomogao istražiteljima USKOK-a u hvatanju Širića i Djedovića, nije želio odgovoriti.

Dvojica nogometnih dužnosnika navodno su tražili oko 100 tisuća eura za pošteno suđenje na više utakmica hrvatskog nogometnog prvenstva, a od prikrivenog istražitelja preuzeli su dio novca s kojim su i uhićeni. Kasnije se u medijima pojavila informacija da je prikriveni istražitelj zapravo bio predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš, no to su još uvijek samo spekulacije.

Priopćenje USKOK-a prenosimo u cijelosti:

"USKOK je donio nalog o provođenju istrage protiv dvojice hrvatskih državljana (1960., 1950.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela primanja mita i protuzakonitog posredovanja. (10. 12. 2011.).

>> Uhićeni visoki dužnosnici HNS-a navodno tražili 100.000 eura!

>> Otkriveno da je Maleš ključni čovjek u uhićenjima u HNS-u!

>> Nogometnim aferama nema kraja: USKOK i u Dinamu!

Osnovano se sumnja da je prvookrivljenik, predsjednik Komisije nogometnih sudaca Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza i dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, zajedno i sukladno prethodnom dogovoru s drugookrivljenikom, članom Komisije nogometnih sudaca Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, u cilju pribavljanja nepripadne materijalne koristi, od kolovoza 2011. do 3. prosinca 2011., u Krapinskim Toplicama, Splitu i Zagrebu, nakon što je odgovorna osoba jednog nogometnog kluba od njega zatražila da se njegovom klubu pošteno sudi u sezoni 2011./2012., od te osobe zatražio da mu na ime starih dugovanja preda iznos od 95.000,00 eura.

Nakon što je odgovorna osoba nogometnog kluba odbila dati traženi novac, uz obrazloženje kako ga ne može isplatiti jer u klubu nema "crnih fondova", prvookrivljenik je od njega zatražio da mu do Božića 2011. preda iznos od 20.000 do 30.000 eura, a on će klubu zauzvrat, koristeći se navedenim funkcijama i zajedno sa "svojim ljudima", u nastavku nogometnog prvenstva osigurati pošteno suđenje, pa su tako okrivljenici 8. prosinca 2011. od odgovorne osobe kluba preuzeli iznos od 30.000 eura.
USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika", stoji u priopćenju USKOK-a.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Sedam krugova Katra

Nastavi čitati
divider