Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prijave vodstvu 'Modrih'!

Nogometnim aferama nema kraja: USKOK i u Dinamu!

Maksimirsku 128 potresa nova afera...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatskim medijima proširila se vijest o malverzacijama pri nabavi stolica prilikom ne tako davnog preuređivanja maksimirskog stadiona. Jutarnji list prenosi kako je protiv izvršnog predsjednika Zdravka Mamića, njegovog brata i sportskog direktora, Zorana Mamića, direktora Damira Vrbanovića, predsjednika Mirka Barišića, direktora stadiona Miljenka Sakomana te direktora nabave Dražena Miličevića USKOK-u i državnom odvjetništvu podnesena anonimna prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela.

Naime, sumnja se da su se preko trgovačkog društva u vlasništvu zaposlenika GNK Dinamo sjedalice nabavljale za jednu cijenu, a onda je klub za drugu cijenu kupovao iste te sjedalice. Čelnike Dinama optužuje se za navodna kaznena djela pranja novca, sklapanja štetnih ugovora, zlouporabe ovlasti i povrede ravnopravnosti u gospodarskom poslovanju te mita. Nagađa se da su neka trgovačka društva u vlasništvu članova obitelji zaposlenika Dinama angažirana na različitim poslovima, a spominje se tvrtka 'Maxmar sport', koja je u vlasništvu oca direktora stadiona Sakomana.

Sumnje u neregularnost utrošenog novca u obnavljanje maksimirskog stadiona, prije nešto više od mjesec dana izrazili su navijači Dinama koji su medijima objavili kako je nabavna cijena stolica 3,90 eura po komadu. Zdravko Mamić nedavno je na pitanje Koliko su koštale stolice u svom stilu i uz psovku odgovorio da nije važno jer ih je sam platio te da zbog toga sigurno neće polagati račune nekakvim inicijativama poput Zajedno za Dinamo ili slično. Mamić je također tvrdio da je u uljepšavanje potrošio deset milijuna eura.

Jednostavnom računicom, s obzirom da je stolica nešto više od 38 tisuća, ukupno je potrošeno 140 tisuće eura. Iako se uložilo u novu travu i uređenje okolnih terena, sveukupni iznos je naočigled malo pozamašan. A je li doista prenapuhan s pogrešnom namjerom, pokazat će istraga. Iz Dinama su se samo kratko oglasili porukom da "za sada nemaju komentara"...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider