Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rukavinu muči ozljeda

Kovačić se veseli snijegu, Sammir baš i ne: A sad na raport kod Maminja!

Nogometaši Dinama vratili su se s dvotjednih priprema u Portugalu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trener Ante Čačić zadovoljan je odrađenim na jugu Europe, jer su modri u odličnim klimatskim uvjetima u potpunosti, kaže, ostvarili plan. Sjajno raspoloženje jedino je malo pokvario poraz u finalu pripremnog Atlantik kupa.

>> Uhvatili se lopate i riješili problem: Poljud spreman za Šahtar!

>> Zbog snijega i leda odgađa se proljetni dio sezone Prve HNL!

„Zbog čega smo išli, to smo i ostvarili. Nismo propustiti niti jedan radni dan, čak štoviše, u 13 dana odradili smo 16 treninga i četiri utakmice. Momčad je u svim utakmicama pokazala intenciju dominacije i nastojala je pobijediti u svakoj utakmici“, ističe Čačić.

Dinamov vratar Ivana Kelava u kratkim crtama opisao je kako je momčad prihvatila novog trenera.
„Trener nas respektira, mi respektiramo trenira, to je ono najvažnije. Mislim da bi trebali nastaviti s još bojim igrama i time osigurati novi naslov prvaka i Kup“, poručio je Kelava.

Iako to u Dinamu nitko neće na glas potencirati, najveći dobitnici priprema su povratnici u prvu jedanaestoricu Ivan Tomečak i Jakub Sylvestr, a najveći gubitnici, za sada, Ante Rukavina i Sammir. No, vidjet ćemo kako će se stvari razvijati kad počnu utakmice za bodove. Mnogi misle da će "obiteljsko srebro" (čitaj Sammir) ponovno dobiti prednost pred ostalima. Ako igrači žele isplatu punih plaća, Sammir se mora bogato prodati.

Iz sunčanog podneblja su otišli, sunce ih je dočekalo. Doduše, razlika u temperaturi između Portugala i Zagreba velika je.

"Ma veselim se snijegu", kaže mlađahni Mateo Kovačić, koji je bio zadužen za guranje stvari. Nismo baš sigurno da je i Sammir sličnog raspoloženja, njemu ipak više paše "vječno sunce"... No, dobro, Dinamo se tako vratio s priprema, bez trofeja, a uglavnom ni boju na tom suncu nisu uhvatili.

Dogovor o novom odlasku

"Ma nisam ja za to", kaže Kelava, koji je djelomično kriv za poraz u finalu:

"Napravio sam prekršaj za jedanaesterac, naivno, ali bolje da se greške događaju sada nego u prvenstvu", kazao je vratar Dinama kojem je bolje bilo u Portugalu nego u Turskoj.

"Idealni uvjeti, hotel, teren, vrijeme. Pa samo je prvog dana malo padala kišica. I imali smo dobre suparnike."

Zadovoljan odrađenim je i trener Ante Čačić, no nije zadovoljan vremenom u Zagrebu, prognozom.

"Čekaju me u klubu Zoran i Zdravko Mamić radi dogovora kako dalje. Odgodu smo prvenstva s obzirom na vrijeme očekivali. Igra se radi gledatelja, a tko bi došao po ovakvoj hladnoći, a treba se brinuti i o zdravlju igrača. Razgovarat ćemo i vjerojatno već u ponedjeljak nekamo otići iz Zagreba", kaže Čačić.

Sammir fizički dobar

U Hrvatskoj se može raditi jedino u Istri, trener bi sad brusio formu, radio na realizaciji prekidima, na onome što je nedostajalo u utakmicama u Portugalu. Tereni su u Istri tvrdi, to može donijeti nove ozljede.

"Iz Portugala smo se vratili zdraviji. Veseli nastup Bišćana u finalu, Sammir je u posljednjoj utakmici bio dobar u trkačkom smislu, mislim da je ozljeda iza njega. No, ne znam što je s Rukavinom, ta ozljeda predugo traje. Ići će na preglede, da vidimo dijagnozu i da počne s terapijom", objasnio je trener.

Imate li udarni sastav?

"Nemam prvih 11, nego početnih 11, a to nije uvijek isto, ovisi o suparniku, uvjetima. Imamo 19 utakmica i važno je da u lipnju znamo s kojim igračima možemo dalje, a s kojima ne", najavio je mjesece za dodatnu selekciju Čačić, koji je vratio u život Tomečaka i Sylvestra.

"Veselim se širenju kruga kandidata za sastav i slažem se da je to dobitak." (Agencija VLM)

 

Nastavi čitati

Nastavi čitati