Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Raspad sustava

Svlačionica u svađi, a Maminjo se zaključao: Evo tko je novi 'Pedro'!

Raspad Mamićeve vizije i sna o europskom proljeću istopio se brže od mjehura od sapunice, a priča o „mega momčadi“ raspala se kao kula od karata...

„Pokazali smo da možemo igrati sa svakim“, ispalio je Branko Ivanković nakon još jedne „europske pljuske“. Za ne povjerovati. „Profesor“ je nadmašio sam sebe. Znali smo da ima rukavu seriju svojih klasičnih frazetina koje koristi u ovakvim trenucima, ali ovome se ipak nismo nadali...

>> Dinamovci se čude samima sebi, Šimunić opet 'okrznuo' neke suigrače

>> Tanac to ne pamti, ali ima odgovor: To je stvar psihe! Igrači se boje!

>> Dinamo poražen i šokiran: Preokret Černomoreca u tri minute!

>> Maminjo strahuje: Prijeti li definitivni raspad 'mega Dinama'?

„Tanac“ je to rekao kao da je Dinamo u najmanju ruku igrao s Realom, Barcelonom ili Bayernom. A „mega“ Dinamo je izgubio od Černomoreca iz Odese, koji, doduše, ima šest uzastopnih pobjeda u ukrajinskom prvenstvu, ali je isto tako ove sezone u kvalifikacijama za Europsku ligu na gostovanjima izgubio od „mega“ momčadi tipa Skenderbeua i Dacije, dok je remizirao (0:0) s Crvenom zvezdom, koja je na svojem stadionu promašila jedanaesterac.

Svi su vidjeli da gol visi u zraku, svi osim Ivankovića

Kad malo bolje razmislimo, možda se u Ivankovićevim riječima krije dublja filozofska misao. Možda je mislio reći da njegov Dinamo ravnopravno može igrati s Meteorom iz Slakovaca, Vrlikom ili Petlovcem, uz dužno poštovanje nabrojanim klubovima.

Ivanković u prvih dvadesetak minuta nastavka utakmice nije vidio ono što su vidjeli svi na stadionu. Ukrajinci su stisnuli „modre“, koji su u tim trenucima izgledali kao razbija vojska, gol je naprosto visio u zraku, a Ivanković je samo stajao uz aut liniju i nije ništa poduzimao. Zapravo, podigao je s klupe Husejinovića nekoliko trenutaka prije prvog pogotka gostiju... A „modri“ su već tamo oko 50 i neke minute disali na škrge, iako će Ivanković reći da nije riječ o nedostatku snage nego o psihi, strahu od poraza. Međutim, „modrima“ se malo prečesto događa raspad sustava u drugom poluvremenu da bi to bilo slučajno.

'Modre' prvi pročitao Bjelica

„Modre“ je prvo pročitao Nenad Bjelica, potom je sličnu taktiku upotrijebio Igor Tudor, a zatim i Roman Grigorčuk. Taktika za Dinamo glasi: daj im da igraju prvo poluvrijeme, da se ispušu, a onda ih u drugom poluvremenu onako iznemogle stisni i dotuci. Što god Ivanković rekao, vidljivo je da Dinamovi igrači imaju problema s fizičkom kondicijom, „modri“ jednostavno nemaju dovoljno snage. Ivanković za to nije kriv, on nije spremao momčad, taj dio priče ide na dušu Kruni Jurčiću, ali slična priča ponavlja se već godinama.

Dinamo bez bazičnih priprema od Zajeca

Dinamo od posljednjeg stolovanja na Maksimiru Velimira Zajeca nije odradio temeljite bazične pripreme. Zajec je platio danak „olovnih nogu“ protiv Šerifa, a vrhnje je kasnije pokupio Halilhodžić koji je u ruke dobio vrhunski spremljenu momčad. Već smo nekoliko puta pisali o tome kako na Maksimiru nikako da shvate da moraju odraditi bazične pripreme u zimu, jer u ljeto jednostavno nema vremena, kvalifikacije za Ligu prvaka počinju suviše rano.

Treneri na „poučku Zajeca“ samo relaksiraju igraču da im se ne bi dogodilo da zbog „olovnih novu“ izgube u ranoj fazi kvalifikacija. Kako u Maksimiru po običaju u listopadu dolazi do promjene trenera, novi trener u zimu također ne stišću igrače kako mu se ne bi dogodilo da u prvenstvo uđe s nekoliko loših rezultata, a u tom slučaju zna se što bi mu se dogodilo. I to tako ide u krug već nekoliko sezona...

Zoki izravno iz kabine na raport kod Maminja

Simptomatično je da je nakon posljednjeg sučevog zvižduka Zoran Mamić izravno iz kabine otišao u „predsjedničku ložu“. Nije teško zaključiti kome je otišao na raport. Priča kaže da se Maminjo zaključao u svoju kancelariju i da s nikim nije htio pričati.

Raspad vizije i sna o europskom proljeću istopio se brže od mjehura od sapunice, a priča o „mega momčadi“ raspala se kao kula od karata. Slutimo da na Maksimiru dolazi „recesijska godina“. Ne ulaskom u Ligu prvaka izgubljen je ogroman novac, a ovakve maksimirske eksponate čak će i Maminjo teško prodati za ozbiljne iznose.

Svađe u svlačionici

I u svlačionici je raspad sistema. Javna je tajna da se igrači međusobno gledaju preko nišana, to neki čak više i ne kriju, ali neće reći imena. Šimunić se već mjesecima čudi, ali povlači isključivo floskule, nikako da bude precizniji. Zna se da Sammir već duže vrijeme nije obljubljen od strane suigrača, no novo lice na crnoj listi većine „modrih“ profesionalaca je Junior Fernandes. Čileanac je, čini se, novi "Pedro". Kruži priča da ga suigrači ne vole jer je sebičan i samo misli na sebe. Možda ponešto ima i u visini plaće. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider