Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Možemo protiv svakoga'

Tanac to ne pamti, ali ima odgovor: To je stvar psihe! Igrači se boje!

Branko Ivanković startao je dvostrukim porazom u trećem mandatu na klupi Dinama...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Start je loš, doživio sam dva poraza. Ne pamtim kada mi se to dogodilo, ali iz ove kože ne mogu. Očekujem da izvučemo pouke iz ove utakmice", kazao je Ivanković nakon poraza od Černomoreca u prvom kolu Europske lige.

>> Dinamo poražen i šokiran: Preokret Černomoreca u tri minute!

"Jako sam žalostan radi poraza, žao mi je naših navijača i ljudi u klubu. Nismo bili slabiji protivnik, naplatili su našu slabost od nekih desetak minuta u drugom dijelu. Opet smo promašili nekoliko dobrih šansi, a takve šanse se moraju realizirati na ovakvim utakmicama. Imali smo veliku šansu startati s pobjedom. Ono što me drži optimistom jest prvo poluvrijeme gdje smo pokazali da možemo igrati sa svakim“, optimistično će Ivanković.

Drugu utakmicu zaredom Dinamo rapidno fizički pada u drugom dijelu, a uz to se dogodio taktički raspad igre: "Ne bih se složio da je problem u fizičkoj pripremi. To je stvar psihe, nedostatak samopouzdanja, problem je u strahu da se ne pokvari rezultat koji smo napravili u prvom poluvremenu. Pokazali smo slabosti u 16 metara gdje se pokriva čovjek. Nema odlučnosti i startova na loptu."

Kako ćete podići samopouzdanje?

"Radom i objektivnom analizom, da se vidi gdje su bile pogreške."

Opet su iskočile neke slabosti u obrani. Primjerice, loša skok igra stopera...

"Znamo za te slabosti od prije. Nedostaje iskustva kod nekih igrača. Šimunović i Šimunić generalno su dobro odigrali prvo poluvrijeme", zaključio je Ivanković.

Ukrajinac časti Modre: Dinamo ima puno dobrih igrača!

Nakon što je ukrajinska momčad protutnjala kroz Maksimir, trener Černomoreca Roman Grigorčuk izgledao je prilično zadovoljno...

Grigorčuk je potvrdio konstataciju da smo na Maksimiru gledali dva dijametralno različita poluvremena.

"Naša realna igra je ona u drugom poluvremenu. U prvom dijelu smo puno griješili, to smo ispravili u drugom dijelu i postigli dva gola“, kazao je Grigorčuk.

"U drugom dijelu prilagodili smo se taktici Dinama. Stajali smo dosta nisko u prvom poluvremenu, ali mislim da Dinamo nije bio puno bolji u tom dijelu igre. Postigli su pogodak, ali nisu imali previše šansi."

Ukrajinci su pobjedom u Zagrebu istaknuli kandidaturu za prolazak u drugi krug: "Naša zadaća je bila da provjerimo možemo li igrati našu igru na europskoj pozornici. Rano je za razmišljanje o prolasku u drugi krug, ovo je tek prva utakmica. Čuo sam da je Ludogorec pobijedio PSV u Eindhovenu. U nogometu se događaju iznenađenja i ništa se unaprijed ne može zaključiti."

Je li Dinamo čime iznenadio trenera ukrajinskog sastava?

"Vidio sam neke nove stvari koje ranije nisam vidio. Možda nisam gledao dovoljno utakmica, ali bilo je nekih novih taktičkih postavki."

Ima li u Dinamu igrača koji može igrati za Černomorec?

"U Dinamu ima mnogo igrača koji mogu igrati i u jačim sastavima nego što je Černomorec, ali ne bi bilo pošteno da sada nekog poimenično izdvajam", zaključio je Grigorčuk.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider