Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Žilavi Ukrajinci

Dinamo poražen i šokiran: Preokret Černomoreca u tri minute!

Dinamo je neslavno krenuo u skupini B Europa lige.

Dinamo - Černomorec 1:2, konačan je rezultat utakmice prvog kola skupine B Europa lige. Drugi je to neugodni poraz Dinama u pet dana, nakon što je na Poljudu izgubio u velikom derbiju od Hajduka. Uoči ovog susreta u Maksimiru je zavladala opća mobilizacija, a završilo je fijaskom - trijumfom Ukrajinaca koji Modre već poslije 90 od 540 minuta stavlja u prilično nezgodnu poziciju glede prezimljavanja u Europi, na koje čekaju već 43 godine.

>> Tanac to ne pamti, ali ima odgovor: To je stvar psihe! Igrači se boje! 

Pred oko 5000 gledatelja Modri su od početka imali terensku inicijativu, ali bez pravih prigoda, dok je Černomorec vrebao na prigodu iz kontri, koju u prvom poluvremenu nije dočekao. Kada se činilo da će se na odmor bez golova, Dinamo je poveo - oteo je Pinto loptu Ukrajincima i dao za Čileanca koji ulazi s njom u šesnaesterac, vara svog čuvara i puca, Bezotosni to brani, ali Fernandes zatim u padu pogađa za vodstvo.

Ključ preokreta: Ukrajinci shvatili da Dinamo nije nikakav bauk

S tom prednošću Modrih otišlo se na odmor, a u nastavak kao da je istrčao neki drugi Černomorec. Ukrajinci su se u poluvremenu napunili samopouzdanjem - spoznavši da i oni imaju nešto za 'reći' na Maksimiru izašli su na teren odlučni u namjeri da što prije zabiju pogodak. U 50. je Dinamo spasio Zelenika, u 52. greda, ali obrana Modrih nije mogla dugo odolijevati.

U 62. minuti Černomorec je potpuno zasluženo izjednačio, kada je neometani Antonov pogodio glavom iz neposredne blizine nakon ubačaja Riere s lijeve strane. Samo tri minute kasnije Ukrajinci su iskoristili grogiranost Dinama te preokrenuli po istom receptu - ubačaj s lijevog krila (Kutas) i skok glavom (Dja Djedje), a lopta završava u donjem desnom kutu Zelenike.

Pokušavao je Dinamo do kraja utakmice stići barem do izjednačujućeg pogotka, ali nisu stvorili niti jednu pravu šansu pred vratima Bezotosnog...

Slijedi - senzacionalni Ludogorec

U drugom će kolu za dva tjedna zagrebačka momčad gostovati kod Ludogoreca u Razgradu. Bugarska je momčad u četvrtak senzacionalno slavila na PSV-ovu Phillips Stadionu u Eindhovenu 2:0.

Slovenski napadač Roman Bezjak zabio je pogodak odluke u 60. minuti s gotovo 40 metara daljine. Prebacio je vratara Jeroena Zoena koji ju je vrlo loše ispucao nakon što je izašao izvan 16-erca. Prethodno je još pogriješio domaći kapetan Jeffrey Bruma. Nizozemski nogometaš u bugarskim redovima, 20-godišnji krilni igrač Virgil Misidjan, zabio je za konačnih 2:0 u 74. minuti.

Europa liga, 1. kolo:

Skupina B

Dinamo – Černomorec 1:2 (Fernandes 43 / Antonov 62, Dja Djedje 65)

PSV – Ludogorec 0:2 (Bezjak 60, Misidjan 74)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider