Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U ulozi svjedoka

Igor Štimac na suđenju Željku Širiću: 'Nisam znao za navodni dug'

Na Županijskom sudu u Zagrebu nastavljeno je suđenje bivšem dopredsjedniku HNS-a Željku Širiću.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Danas je kao svjedok na suđenju Željku Širiću, kojem se sudi zbog primanja mita, svjedočio bivši izbornik reprezentacije Igor Štimac. On je već trebao svjedočiti, ali se u prosincu nije pojavio na Županijskom sudu u Zagrebu.

Štimac je na sudu rekao kako Širića poznaje godinama kao nogometnog suca. Kad je Hrvoje Maleš postao predsjednik Hajduka pozvao ga je i pitao zna li nešto o navodnom dugu prema Širiću.

''Rekao sam mu da ne znam i da mi nije jasno zašto to mene pita. Predložio sam Malešu da odemo na sastanak sa Širićem i to riješimo, no on mi je rekao da nema potrebe za tim.''

Bivši izbornik svjedočenje je završio ostavši pri tvrdnji kako nije ništa znao vezano za spomenuti navodni dug Hajduka prema Širiću, a nakon njega svjedočio je bivši direktor Hajduka Fredi Fiorentini.

Na pitanje o Širiću i tzv. osječkom lobiju Fiorentini je rekao:

''Suci su ključni za uspjeh, ali ne znam koliko je taj lobi bio utjecajan.

Tužitelj ga je upozorio kako je na ispitivanju u USKOK-u govorio drukčije. Tada je istražiteljima rekao da osječki lobi vlada hrvatskim nogometom.

"Ako ih je u izvršnom odboru bilo šest do sedam iz Slavonije jasno je da su lako mogli pridobiti još jedan ili dva glasa, osvojiti većinu i diktirati odluke", kazao je Fiorentini.

Fiorentini je dodao kako je Dalmacija kroz godine izgubila suce i to isključivo zbog međusobnog prepucavanja i neslaganja.(I.Š./Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider