Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kralj je mrtav, živio kralj

Sammir je 'out', Soudani je 'in': Dinamo ima novu zvijezdu!

Dok jedan ne jede zbog ramazana i istovremeno oduševljava Dinamove navijače, drugi šalje fotografije s provoda po Hvaru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hilal Soudani igrač je kakvog Dinamo nije iz inozemstva doveo...možda nikad. Ni Mamićev mezimac Sammir nema tu kvalitetu koju posjeduje alžirski as, a kojeg je preporučio tamošnji izbornik Vahid Halilhodžić. I zato Mamići trebaju Vahi 'dugovati jednu'.

>> Dinamo blizu statusa nositelja u doigravanju za Ligu prvaka!

>> Reakcije iz Luksemburga nakon 'petarde': 'Navijači, dođite na Maksimir!'

Mnogi su se, kad su vidjeli Soudanija, zapitali kako je dospio uopće u Dinamo. Igrač takve klase stigao je Maksimir gdje je najbolja strana kupovina bio Portugalac Tonel. OK, tu je i Eduardo, ali on je zbilja došao kao dijete i nogometno je odrastao na Maksimiru.

Soudani je, u najmanju ruku, oduševio u tri službene utakmice. 26-godišnji Alžirac prvo je u Superkupu asistirao Duji Čopu te s nekoliko sjajnih poteza podigao na noge navijače na Maksimiru. Onda je protiv Osijeka zabio golčinu te asistirao, a vrhunac je imao u Luksemburgu s dva gola i asistencijom.

Slomio je Soudani otpor Fole koja je držala nulu sat vremena. Nakon dva gola i asistencije, Jurčić je mogao izvaditi svog najboljeg igrača i uvesti Halilovića.

Soudani heroj navijača, Sammir partija na Hvaru

I dok Soudani na ramazanskom postu kupi simpatije svih koji gledaju utakmice Dinama, dosadašnja najveća zvijezda kluba provodi se na Hvaru. Sammir se ozlijedio posljednjeg dana priprema, a rehabilitaciju provodi partijajući s prijateljima i prijateljicama iz Brazila.

Prvo su ga boljela leđa pa je više ležao na pripremama i sjedio sa strane nego lio znoj sa suigračima. Ljutio se na kolege jer su o tome izvještavali s priprema u Sloveniji uz dozu sumnje. Onda je zaigrao i oduševio trenera Jurčića, a onda je uslijedila i ta nesretna ozljeda koljena.

Ono što je važno je to što Sammiru istječe ugovor krajem sljedeće sezone. Novi zasad ne želi potpisati. Očajnički želi transfer, baš kao i klub, ali Sammira nitko ne želi. Pričalo se o Arapima, no zasad od toga ništa.

Brazilac koji igra za hrvatsku reprezentaciju navodno se želi vratiti kući. Brazilska ekonomija je u naletu i tamošnji klubovi imaju novca za vraćanje svojih nogometaša iz Europe. Vidjet ćemo ima li zainteresiranih za Sammira.

Najbolji mogući scenarij za sve bio bi njegov povratak i uklapanje u novi Dinamo koji igra na Soudanijev pogon. Bio bi to pakleni dvojac, ali zasad je to duo Soudani – Čop. Splićanin je u tri utakmice postigao čak četiri pogotka i s Alžircem čini ubojit tandem.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider