Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stiže Zadar

Reakcije iz Luksemburga nakon 'petarde': 'Navijači, dođite na Maksimir!'

Dinamo je s 5:0 pregazio Folu Esch na gostovanju u Luksemburgu u prvoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na poluvremenu je bilo samo 0:0, no u drugom poluvremenu „modri“ su proradili i u razmaku od dvadeset minuta (59 -79) postigli čak pet golova.

>> Pet golova 'modrih' u dvadeset minuta: El Soudani opet briljirao!

>> Dinamo blizu statusa nositelja u doigravanju za Ligu prvaka!

Trener Dinama Krunoslav Jurčić ističe:

„Upisali smo europsku pobjedu u gostima i napravili korak prema 3. pretkolu tako da moramo biti zadovoljni, jer po to smo i došli u Luksemburg. Fola nas nije iznenadila jer smo znali da se radi o solidnoj momčadi, ali isto tako smo svjesni svojih kvaliteta i tako smo se i postavili na terenu“, izjavio je Jurčić, a prenosi službena web stranica Dinama.

„Što se tiče igre, imali smo odličnih perioda u kojima smo potpuno dominirali i kako će sezona ići dalje tako ćemo te periode sve više produljivati. Kažem, zadovoljan sam kako smo odigrali i već se okrećemo petku i utakmici protiv Zadra.“

Strijelac trećeg pogotka na utakmici za „modre“ bio je Duje Čop.

„Znali smo da neće biti lako, ali pobjeda je zaslužena. Bolji smo od njih, zaslužili smo pobjedu i već se koncentriramo za utakmicu protiv Zadra. Kažem, lijepo smo otvorili sezonu, možemo biti zadovoljni i veselim se petku i novoj utakmici na našem stadionu“, kazao je Čop.

Novo pojačanje „modrih“ na desnom bočnom Ivo Pinto utvrdio je kako se dobro vidjelo da amateri iz Luksemburga ne mogu pratiti tempo hrvatskog prvaka i da je bilo samo pitanje vremena kada će im popustiti koncentracija u obrani.

„U nogometu nije gotovo sve dok stvarno nije gotovo pa tako niti mi nismo sigurni u sljedećem krugu, ali siguran sam da ćemo kod kuće biti još bolji, još jednom dobiti Folu i plasirati se u 3. pretkolo“, kaže Pinto.

Prvijenac u dresu Dinama postigao čileanski napadač Junior Fernandes.

„Bolji smo od njih i pokazali smo to na terenu. Sretan sam jer smo ponovno bili dominantna momčad i došli do zaslužene pobjede. To je jedino što se piše. Bit ćemo samo još bolji i bolji kako ćemo se uigravati pa zato koristim i ovu priliku i pozivam sve navijače u petak na Maksimir“, zaključio je Fernandes.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider