Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uz malo sreće...

Dinamo blizu statusa nositelja u doigravanju za Ligu prvaka!

Nakon što je Bate Borisov izgubio na domaćem terenu, a Viktorija tijesno pobijedila Željezničar u prvim utakmicama 2. pretkola, Dinamu se otvara mogućnost da bude nositelj u posljednjem kolu kvalifikacija za Ligu prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo Tbilisi i Dinamo Zagreb su bile dvije najuvjerljivije momčadi tijekom utorka u 2. pretkolu Lige prvaka, no vjerojatno je itekako sretna i bukureštanska Steaua obavljenim. S 3-0 je rumunjski prvak u Bukureštu pobijedio Vardar, uz sva tri gola u prvom dijelu (Tanase, Pintilii i autogol Pavlovića).

>> Pet golova 'modrih' u dvadeset minuta: El Soudani opet briljirao!

>> Uzbudljiva utakmica u Češkoj: 'Željo' dao tri gola i izgubio!

Slovenski Maribor će još drhtati jer je odigrao samo 0-0 kod Birkirkare, dok je pozitivnih 1-1 izvukla Sutjeska iz Nikšića kod Sheriffa. Treba istaknuti i iznenađujući poraz (0:1) Bate Borisova na domaćem terenu od kazahstanskog Šahtjora iz Karagandija.

Ako Bjelorusi ispadnu te, recimo, Viktorija iz Plzena, koja je u Sarajevo protiv Željezničara nosi tanku pobjedu od 4:3, Dinamo će biti nositelj u doigravanju, posljednjem kolu kvalifikacija za Ligu prvaka. Nositelji su Basel, Bate, Celtic, Steaua, APOEL, a Viktorija je prva ispod crte, dok je Dinamo drugi. Naravno, Dinamo se treba plasirati u doigravanje.

Ždrijeb 3. pretkola u petak

U petak će se održati ždrijeb 3. pretkola Lige prvaka u kojem će Dinamo biti nositelj. Mogući protivnici Dinamu su dobro poznate momčadi: Sheriff, Maribor, Elfsborg, Maccabi Tel-Aviv, HJK, Neftchi, Slovan Bratislava te dvije momčadi s kojima „modri“ nikada nisu igrali: norveški Molde i gruzijski Dinamo iz Tbilisija. Naravno, pod uvjetom da sve navedene momčadi prođu u 3. pretkolo.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider