Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prilika za podvig

Rijeka večeras ima povijesnu priliku: Kek ide po apsolutnu senzaciju!

Nakon tri kola u Europa ligi, Rijeka na svom kontu ima jedan bod i dva poraza, a večeras na Kantridu stiže francuski Lyon…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Do prije nekoliko godina Lyon je bio aposlutni vladar Francuske. Gigant koji je sedam puta zaredom bio prvak države i redovito igrao važnu ulogu u Ligi prvaka. Prije dvije godine osramotio je Dinamo na Maksimiru (7:1), a prije dva tjedna minimalnom pobjedom slavio kod kuće protiv Rijeke.

>> PSV u velikoj krizi, Dinamovi igrači poručuju: 'Moramo dobiti!'

Večeras će taj isti Lyon istrčati, nažalost, pred praznim tribinama Kantride, ali nasuprot itekako motiviranoj Kekovoj družini. Mogli bi reći bit će to 'al pari' utakmica, jer Francuzi će zaigrati u drugom sastavu. Garde na Kantridi neće izvesti niti jednog igrača koji je za vikend zaigrao u prvenstvu i to je velika prilika za Rijeku da dođe do povijesne pobjede.

Kek će od početka krenuti ofenzivno, a u prvoj momčadi najavljena su čak tri isturena igrača (Kvržić, Benko i Alispahić ili Sharbini). Rijeci na ruku ide i činjenica da Lyon nije u briljantnoj formi te je mislima djelomično već u prvenstvu, gdje ih za nekoliko dana očekuje nekad najveći francuski derbi protiv St. Etiennea.

Primjera radi, na golu Lyona najvjerojatnije će startati njihova treći vratar Mathieu Gorgelin. Bit će tu i nekoliko poznatih imena poput Miguela Lopesa, Bakaryja Konea i Yoanna Gourcuffa, ali svi oni su se u posljednje vrijeme mučili s ozljedama. U početnoj postavi mogao bi se naći i napadač Jimmy Briand, koji je trenutno u drugom planu.

Francuzi sigurno neće podcijeniti Riječane. Pogotovo nakon prve utakmice na Gerlandesu. Da je Benko kojim slučajem iskoristio onu izvrsnu priliku iz drugog poluvremena, pitanje je kako bi utakmica završila. Lyon je teže od očekivanog došao do pobjede i to će ih držati budnim na Kantridi. U kakvom god sastavu igrali vrlo su opasni.

Međutim, ovo je Rijekina večer. Unatoč izostanku navijača, koji će stvarati zvučnu kulisu pokraj stadiona, Kekovi dečki nemaju što za izgubiti. Svoj posao napravili su plasmanom u skupine Europske lige i svaki naredni bod bio bi uspjeh. Ovaj put će imati povijesnu priliku i toga moraju biti svjesni. I zato možemo očekivati juriš od prve minute.

Vjerojatni sastavi:

Rijeka: vargić - Tomečak, Marić, Knežević, Mujanović - Maleš, Pokrivač, Močinić, Kvržić, Alispahić - Benko.

Lyon: Gorgelin - M. Lopes, Sarr, Kone, Tolisso - Ferri, Mvuemba, Gourcuff - Briand, Danicm Fekir.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider