Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rijeka lovi 'kapitalca'

Napadač iz Serie B kao uvertira za veliko pojačanje iz Serie A!?

Da Rijeka s novim gazdom Volpijem misli ozbiljno pokazao je ljetni prijelazni rok, a iznova dokazuje i zimski mercato na Kantridi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Riječani su svojim navijačima zasad poklonili dva imena. Nakon Mehmeda Alispahića iz Dinama, podno riječkih stijena stigao je i Kris Jogan iz talijanskog drugoligaša Verone.

„Jogan je prva špica, profil napadača kakav nam je trebao. Nadam se da će nam pomoći u završnici prvenstva, a doveli smo ga na posudbu od šest mjeseci. Nakon toga ćemo u dogovoru s Veronom vidjeti što slijedi“, referira ukratko sportski direktor Srećko Jurčić.

Detaljnije: riječ je o 21-godišnjem Slovencu s dva nastupa i jednim golom (protiv Hrvatske) za njihovu U-21 reprezentaciju. Počeo je u Gorici, a prošlog ljeta za 200 tisuća eura kupila ga je Verona. Talijani su ga ostavili u matičnom klubu, za Goricu je u jesenskom dijelu sezone zabio tri pogotka u 19 utakmica. Nije 'top pojačanje', no ovaj snažni i 189 centimetara visoki centarfor ima potencijala, a Rijeka njime prvenstveno kani pojačati kvantitetu u ofenzivi. Kvaliteta je ionako već tu; tandem Benko-Cesarec zajedno na kontu ima 15 golova u HNL-u.

„Sretan sam što sam došao u veliki klub kao što je Rijeka. To je korak naprijed u mojoj karijeri, moram se nametnuti i dokazati da znam igrati“, kaže Jogan, pa upoznaje sa svojim vrlinama:

„Prije svega skok igra zbog moje visine, ali i precizan udarac i dobar zadnji pas. Imam osjećaj za gol, no moram još puno raditi kako bih bio bolji.“

Rijeka pak ne misli stati na Alispahiću i Joganu. Budući da s Poljuda na Kantridu nisu uspjeli namamiti sjajnog Portugalca Rubena Limu, Riječani i dalje traže lijevog beka. SD Jurčić taji ime Rijekine mete, ali tvrdi kako je riječ o strancu. Špekulira se da se radi o Bojanu Jokiču (26) koji bi uistinu bio vrhunska kupovina. Slovenski reprezentativac s 59 nastupa za 'Fantje' nekoć je igrao u francuskom Sochauxu, a danas je član Chieva s više od 50 utakmica u Serie A. Aktualna je i priča oko mogućeg povratka Anasa Sharbinija, iako je upitno kako bi reagirala Armada...

„Prijelazni rok je tek počeo, imamo više opcija, kako za poziciju Anasa, tako i za ostala mjesta u momčadi“, zaključuje Jurčić.

(N)ova 2013. godina mogla bi tako biti iznimno vesela za Riječane. Ove godine na Kvarneru će se sigurno slaviti tri jubileja: 140 godina od prve nogometne utakmice na tlu današnje Hrvatske odigrane upravo u Rijeci, 100 godina od izgradnje kultne Kantride (na proslavi se očekuje talijanski prvoligaš Torino) i 60 godina od osnutka jakog omladinskog turnira 'Kvarnerska rivijera'. Aktualna Rijeka, k tome, sve glasnije iskazuje ambicije i s pravom se nada drugom mjestu na kraju sezone. Donijelo bi to toliko željenu Europu, ali i potvrdilo da u Rijeci rade pravi posao. Puno toga reći će i zimske pripreme momčadi Elvisa Scorije, gdje su protivnici redom 'europski' – Zürich, ruski Kuban Krasnodar, Metalurg Donjeck i austrijski Ried...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider