Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Počinje u svibnju 2014.

Riječani sretni zbog Kantride, otkriveno tko će platiti gradnju

Rijeka bi uskoro trebala dobiti novi stadion. Nakon 100 godina od kada se prvi put zaigrao nogomet pod stijenama Kantride - u planu je velika rekonstrukcija, ili, bolje rečeno, gradnja novog stadiona na istome mjestu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Raduju se tomu navijači - za koje je predviđeno 12 tisuća mjesta, građani, sportaši i političari. Sadašnji je stadion proglašen trećim na svijetu po neobičnosti zbog smještaja između mora i stijena.

>> VIDEO Rijeka kreće u akciju: Ovako će izgledati novi stadion

"Nadamo se svi da će ostati vizure stijena Kantride u određenim dijelovima tako da se toga ne moramo plašiti, mi isto volimo te stijene i lijep nam je taj ambijent", ponosno ističe Dean Šćulac, potpredsjednik Rijeke.

"Riječani kao da su jedva dočekali da se nakon 100 godina od igranja prve utakmice podno stijena - počne graditi novi, moderan stadion.

Social Sport i Grad Rijeka

"Bilo bi i vrijeme, baš lijepo" i "Rijeka je zaslužila i davno prije stadion", samo su neka od razmišljanja slučajnih prolaznika.

U izgradnju novog stadiona Grad Rijeka bi trebao uložiti zemljište i infrastrukturu, a većinski vlasnik, zaklada Social Sport bi snosila troškove gradnje. O iznosima zasad ne govore.

"Grad će sigurno u okviru svojih mogućnosti i svojih nadležnosti pratiti te ideje", dao je do znanja riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Želja investitora je da radovi počnu već u svibnju iduće godine: "Velika želja nam je da se taj datum ostvari, svi praktički planovi jesu da taj datum zaživi i radimo na tome stalno", kaže Šćulac.

Kada počnu radovi, bijeli s Kantride domaće će utakmice najvjerojatnije igrati u Puli na stadionu - Istre dok se ne izgradi ova nova ljepotica na Kvarneru.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider