Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Naš Hajduk i Baldasar

Pronađeno rješenje za Hajduk: Grad Split vraća kredit, ali...

Udruga Naš Hajduk oglasila se priopćenjem, nakon što su se njezini predstavnici sastali s gradonačelnikom Splita Ivom Baldasarom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Podsjećamo, članovi Našeg Hajduka biraju Nadzorni odbor kluba, koji amenuje sve odluke u Hajduku, od odabira predsjednika Uprave pa do transfera.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Predstavnici udruge Naš Hajduk sastali su se, na njegov poziv, s gradonačelnikom Splita Ivom Baldasarom, a kao nastavak prošlotjednih istupa gradonačelnika o stanju u klubu.

Detaljno stanje duga, kao i financijske pokazatelje i trendove koji pokazuju u kojem smjeru se kreće Hajduk, ostavili smo za Gradsko vijeće na kojemu će to prezentirati predstavnici Hajduka. Gradonačelnik je predstavio svoje ideje koje je već iznosio u javnosti i s kojima namjerava izaći pred Vijeće, a one se odnose na potporu Grada Splita radu Omladinske škole Hajduka te eventualnu dokapitalizaciju ili prodaju dijela dionica kluba.

Također, gradonačelnik je potvrdio da je svjestan obveze ulaganja Grada Splita u investicijsko održavanje stadiona Poljud, što je obveza iz ugovora potpisanog uoči preoblikovanja Hajduka u športsko dioničko društvo. Upoznao nas je i s tim da će kredit od 30 milijuna kuna, kojeg Hajduk vjerojatno neće uspjeti vratiti, morati podmiriti Grad Split, te da ga se neće moći reprogramirati, ali i da će, prema uvjetima jamstva, Hajduk vraćati Gradu cijeli iznos na način da 30 posto svih svojih budućih prihoda uplaćuje na račun Grada.

Najavljeno je da će predstavnici Udruge biti pozvani na tematsku sjednicu Gradskog vijeća posvećenu Hajduku, koja bi se trebala održati 27. rujna", stoji u priopćenju NH-a.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider