Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Simpatični Gruzijac

Održao je riječ koju je dao Hajduku i sad uživa u Splitu: 'Navijam za Real'

Simpatični ofenzivac iz Tbilisija Giorgi Iluridze Splićanima je postao poznat i prije nego što je obukao Hajdukov dres.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Početkom kolovoza kao igrač Dile Gori zabio je na Poljudu za pobjedu nad Hajdukom i zaintrigirao struku Bijelih. Iako su ga željela dva danska kluba i bečki Rapid, Iluridze je održao riječ i stigao na Poljud.

"Svima sam rekao ne. Ja sam se nakon uzvrata u Tbilisiju dogovorio s Hajdukom, obećao da ću doći u Split i tako sam i završio u Hajduku", otkriva Iluridze, koji je debi za Hajduk imao u poljudskom trijumfu nad Dinamom:

"Bio je to debi iz snova. Pred publikom pred kakvom nikad nisam igrao. Kada 30 tisuća ljudi navija za vas, drugačiji je motiv, drugačija želja. Pogotovo, jer se utakmica s Dinamom na Poljudu nije dobila četiri godine prije toga. Bio je to veliki užitak."

A već u drugom nastupu stigao je i prvi gol. Za pobjedu nad Zadrom 1:0: "Bila je teška utakmica protiv Zadra, a ja sam postigao pogodak. Pokušat ću isto napraviti i u sljedećoj utakmici, ali znam da će protiv Rijeke to biti jako teško napraviti jer radi se o odličnom protivniku."

Prije tri godine prvi je put napustio domovinu i uputio se u bogati Anži. U Dagestanu je svlačionicu dijelio sa Samuelom Eto'om i Robertom Carlosom: "Družio sam se s njima u slobodno vrijeme i na treninzima. Kada sam došao u Anži bio sam vrlo mlad, tako da su mi na treninzima pomagali i pokušavali me naučiti nekim stvarima. Bilo je to lijepo iskustvo."

Obećana zemlja za 21-ogodišnjeg Gruzijca ipak je Španjolska. A Primera najveći nogometni san...

"Sviđa mi se španjolski nogomet, jer ja sam ipak navijač Reala. Hrvatska liga je kvalitetna, dobar izlog prema Europi i nadam se, ukoliko ću ovdje igrati dobro, da bih jednog dana mogao završiti u Primeri."

Pirineji su željena i daleka budućnost, a Split Iluridzeova sadašnjost. Grad pod Marjanom svidio mu se na prvu, kao i omiljena pjesma poljudskih tribina...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider