Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bio je u Anžiju

Oduševljen Hajdukom: 'Nikad nisam igrao pred takvim navijačima'

Giorgi Iluridze bio je gost press konferencije na Poljudu nakon debija u bijelom dresu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Debi u novom klubu Gregori Iluridze nije mogao poželjeti. Pobjeda u derbiju pred skoro 30 tisuća navijača, ostavila je jak dojam na gruzijskog napadača.

''Svi smo. pa i ja dali, sve od sebe da pobijedimo. Posebno me se dojmila atmosfera, jer nisam nikad igrao pred takvim navijačima. Bio sam s Anžijem kod Spartaka, ali nije bilo kao ovdje'', rekao je Iluridze i otkrio kako je zapamtio pjesmu ''Dalmacijo' koju pjeva cijeli stadion.

Zanimljiv je bio put mladog Gruzijca. Sa 16 godina otišao je bogati ruski Anži iz Mahačkale.

''Tamo mi je bilo jako teško prvu godinu, bio sam mlad, imao sam samo 18 godina, a na mom mjestu bila je velika konkurencija. Tamo su već igrali Boussoufa i Eto'o. Onda je došlo do rata između Rusije i Gruzije, rekli su mi da raskidaju ugovor, nakon čega sam prešao u Dilu Gori. Mogu reći da mi je ovdje u Splitu dosta ljepše nego tamo, ipak je ovo Europa'', iskren je Gruzijac.

Sviđaju mu se suigrači, četvoricu je istaknuo kao najbolje.

''Svi se trude, mladi smo i talentirani. Pašalić, Maloča i Anđelković su najbolji, a pohvalio bih i Tina Sušića.''

A s kime se najviše druži?

''Maglica, Maloča, Tino i Jean'', kaže Iluridze koji je već naučio ponešto hrvatskog jer je sličan ruskome kojeg govori tečno.

Za Hajduk, tvrdi, nije prvi put čuo ovog ljeta. Kaže kako je gledao pobjedu njegovih suigrača u Milanu kod Intera. A što se derbija tiče, gledali su ga bivši suigrači iz Dile te mu čestitali, otkriva Giorgi.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider