Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kako prodati Sammira?

Maminjo strahuje: Prijeti li definitivni raspad 'mega Dinama'?

Večeras kreće još jedna „povijesna kampanja“ zagrebačkog Dinama...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Modri“ će protiv Černomoreca iz Odese u prvom kolu Europske lige tražiti iskupljenje za ispadanje iz Lige prvaka i posrtanje u derbiju s Hajdukom.

>> Evo zašto Rijeka može do bod(ov)a u Portugalu

>> Ukrajinski trener 'ispalio i ostao živ': Divim se treneru Dinama jer...

Glavni čovjek kluba Zdravko Mamić najavio je kako sezonu može spasiti samo proljeće Europe. Nakon 43 godine čekanja, taj se san čini kao dolazak Godota. Didi i Gogo nikad nisu dočekali Godota, a veliko je pitanje hoće li bolje sreće biti „modri“ puk koji se rodio početkom sedamdesetih...

Proljeće u Europi glavni cilj Dinama

Proljeće u Europi jedan je od dva glavna razloga dolaska Branka Ivankovića na klupu Dinama, a prvi korak prema tom „svetom cilju“ bila bi pobjeda nad ukrajinskom momčadi. Klub iz Odese u odličnoj je formi, bilježi šest uzastopnih prvenstvenih pobjeda, među njima i nad najtrofejnijim ukrajinskim klubom Dinamom, i to u Kijevu.

Ukrajinci kost u grlu "modrima"

Da neće biti lako, govori i podatak da Dinamo u europskim kupovima do sada nikada nije pobijedio neki klub koji dolazi iz Ukrajine. U osam utakmica s Ukrajincima „modri“ su čak šest puta izgubili i dvaput remizirali. Porazi od kijevskog imenjaka i Šahtara i nisu neko iznenađenje, ali treba reći da je Dinamo gubio na Maksimiru i od manje poznatog Dnjipra.
Drugi glavni razlog zbog čega je Ivankovićev po treći put doveden na klupu „modrih“ jest glancanje maksimirskih eksponata za lukrativnu europsku prodaju. Neuspjeh u kvalifikacijama za Ligu prvaka realno je srušio cijenu Dinamovih igrača. Mukotrpno građeni imidž kluba dobrano je narušen.

Šire se sumnje u kvalitete Dinamovih nogometaša

 

Mnogi su u Hrvatskoj pa i Europi očekivali da Dinamo pregazi Austriju poput „plitkog potoka“, o tome najbolje svjedoče koeficijenti najvećih svjetskih kladionica. Dinamo je bio gotovo apsolutni favorit, no „modri“ su punom težinom tresnuli o vrući bečki asfalt, čime su mnoge neugodno iznenadili. Nije teško zaključiti da su skauti i menadžeri širom Europe posumnjali u stvarnu vrijednost Dinamovih igrača. Jesu li tako dobri kada nisu u stanju proći jednu sasvim prosječnu Austriju?

Opća mobilizacija na Maksimiru

Ubrzo je uslijedilo novo razočaranje u Splitu i sada su se Europom već poput požara proširile sumnje u kvalitete Dinamovih nogometaša. Stoga nije teško zaključiti zbog čega je na Maksimiru proglašena opća mobilizacija. Novo razočaranje moglo bi ostaviti dugoročne posljedice. Nije pretjerano reći da je dugoročno ugrožena financijska stabilnost kluba.

Puno toga je na kocki

Već je izgubljen veliki novac ne ulaskom u Ligu prvaku, a ako „modri“ protiv Černomoreca još jednom pruže prosjačku predstavu umjesto raskošnog bala, kako očekivati da Maminjo kvalitetno „utopi“ Sammira, Beqiraja ili nekog trećeg u zimskom prijaznom roku? Kako očekivati da se Alen Halilović razvija u pravo smjeru i da mu cijena dodatno poraste? Dok se u Plavim salonima potiho strahuje, pravo je pitanje jesu li Dinamovi nogometaši svjesni da je večeras puno toga na kocki?

Dogodi li se još jedan posrtaj, na Maksimiru bi se lako mogla proglasiti recesijska godina, a to bi značio iznenadni pad standarda „modrih zvijezda“, posljedično i seobu širokih razmjera. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider