Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čačić: Nema pritiska

Mamić pojačava Dinamo bivšom zvijezdom!

Zdravko Mamić dovodi u Dinamo Ivanu Brkljačić! Posao će joj biti pojačati modru PR službu, a cilj je da privuče gledatelje natrag na maksimirske trbine...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uz hrvatsku olimpijku, u Dinamu se priprema i pozicija za Željka Klarića, bivšeg doministra sporta koji će sjesti na fotelju savjetnika uprave, te jednog pravnika kao pomoć Damiru Vrbanoviću, odnosno da preuzme pravne poslove kad Vrbanović ode na poziciju predsjednika HNS-a, kako smo već pisali.

Čačić: Nitko na mene ne radi pritisak

I dok Maminjo pojačava "modru" PR službu, njegova momčad nije zadovoljila svoje navijače iako je upisala tri boda protiv Osijeka. Ante Čačić veli da stoji iza svog obećanja da će Dinamo igrati atraktivno, nuditi veselje, da će biti "hendikepa". Zasad se to baš nije dalo vidjeti

"Čestitao sam igračima na htijenju. Nije bilo šetnje, svaki moj igrač dobro je natopio dres znojem i nitko ne može ni za jednoga reći da se nije trudio. Utakmica je bila teška s obzirom na bunker Osijeka. Tražili smo gol, a u takvoj igri može doći do problema, pa ih je i bilo. Bunker se može razbiti ili udarcima iz daljine ili ući pod bunker, potkopati temelje i dići ga u zrak", živopisan je Čačić.

Statistika je na njegovoj strani, no Osijek je bio učinkovit, tri udarca i sva tri u okvir.

"Najviše mi je smetala igra nakon vodstva, morali smo biti mirniji iako je Osijek ostao u obrani. Čemu brzati pa omogućiti Osijeku da nam pogodi vratnicu?"

No, bilo je mnogo loših stvari, bezbrojne nabačene lopte koje nisu nalazile nikoga.

"Da, bilo je tu mnogo pogrešaka, ali s obzirom na posjed i dominaciju, iako sterilnu, naš je nogomet imao smisao. No, imamo i objektivne probleme, bez nekih igrača određene se stvari ne mogu rješavati. Badelj je falio kao kreator, Dinamo sa Sammirom i bez njega nije isti. K tome, na treninzima sam imao desetak igrača, ostali su bili po reprezentacijama..."

Možda je rotacija u momčadi ipak malo previše.

"Za mene su svi igrači isti, igraju oni za koje u tom trenutku držim da su najbolji. Nije isključeno da Pivarić i Ibañez opet igraju zajedno, sad ne bi igrali da sam imao Badelja. No, ta lijeva strana bila je učinkovitija od desne."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati