Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bio je i kapetan

Mamić najavio novo pojačanje: Iz Hajduka je otišao u suzama!

Ruben Lima i Dario Krešić trebali bi biti nova pojačanja Dinama na pozicijama koja su najviše problematična, lijevom beku i među vratnicama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako su „modri“ sinoć pružili „prosjačku predstavu“ protiv amatera iz Luksemburga na ugodno popunjenom Maksimiru, a prije utakmice je Pablo Migliore napravio skandal, Zdravko Mamić izgledao je prilično mirno i zadovoljno.

Mamić je našao razumijevanja za lošu igru svojih pulena, ali i za znatiželju novinara kojima je servirao „ekskluzivu“.

>> Migliore za vrijeme utakmice progovorio za argentinske medije

>> Šimunić žestoko 'oprao' suigrače: Kako ih nije sram!

>> Dinamo iščupao pobjedu: Amateri iz Luksemburga pali iz penala

>> Šok u Maksimiru: Migliore zatražio raskid ugovora s Dinamom!

Ruben Lima – novo pojačanje Dinama

„Sutra nam dolazi novo pojačanje“, uz smiješak je poručio. Uzvratili smo s imenom Darija Krešića, rezervnog vratara moskovskog Lokomotiva i hrvatske reprezentacije, koji bi, tako se priča u nogometnim kuloarima, trebao zamijeniti nepredvidljivog Argentinca.

„Niste pogodili. Stiže nam Ruben Lima!“ otkrio je karte Maminjo.

„Iz Hajduka?“ uzvratili smo. „Ne, iz Portugala!“ prasnuo je u smijeh glavni čovjek Dinama dok je ulazio u automobil i nestao u zagrebačkoj noći.

Dinamo se, dakle, odlučio pojačati na deficitarnoj poziciji lijevog bočnog. Luis Ibanez izbačen je iz stroja pa su „modri“ ostali samo na mladom Pivariću. Osim toga, Lima može igrati i na pozicijama zadnjeg veznog i stopera, gdje ga je ponekad koristio Mišo Krističević. Portugalac je nosio dres Hajduka u razdoblju od 2011. do svibnja 2013.

LIma se oprostio od Hajduka u suzama

U posljednjoj utakmici za „bijele“ čak je navukao i kapetansku traku. Marin Brbić, predsjednik Hajduka, ostavio je Limi otvorena vrata za povratak, no Portugalac je umjesto „sirotinjskog“ Poljuda izabrao „dobrostojeći“ Maksimir, što vjerojatno neće dobro leći „bijelima“.

Lima se na splitskom aerodromu u suzama oprostio od bivših suigrača, ali zov Mamića očito nije mogao odbiti.

Dario Krešić zamjena za Migliorea?

Sudeći prema Mamićevu odgovoru na pitanje što će biti s Miglioreom, situacija s argentinskim vratarom još nije definitivno razriješena.

„U srijedu imamo sastanak pa ćemo vidjeti što ćemo napraviti“, kazao je Maminjo ne želeći potvrditi glasine kako je već sve dogovoreno s Krešićem.

„Jedino što vam u ovom trenutku moguću reći jest to da Migliore nije od mene tražio raskid ugovora“, objasnio je Mamić koji je sinoć podigao glas samo na pitanje kako komentira objede iz Splita da je Rijeka postala Dinamova filijala.

'Bolesnici' i politizacija

„Tako mogu razmišljati samo bolesnici. Trener Rijeke Kek najbolje je odgovorio na to pitanje nakon utakmice Hajduka i Rijeke. Slovenac im je očitao lekciju.“

Zbog čega Dinamo nije tražio odgodu nedjeljne utakmice s Rijekom na Kantridi budući da ga dva dana kasnije čeka ogled sa Sheriffom u 3. pretkolu Lige prvaka?

„Bilo bi sasvim normalno da se ta utakmica odgodi. Za to postoji sportski razlozi, a to je i u interesu hrvatskog nogometa. Međutim, nismo tražili odgodu jer bi se to onda ispolitiziralo do krajnjih granica. Hajduk je tražio odgodu svoje utakmice zbog sasvim nesportskih razloga. To nije isto“, zaključio je Mamić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider