Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dečki, nema zafrkancije

Mamić na treningu Dinama: Ipak je u igri 10 milijuna eura

Večeras od 20:45 na Maksimiru Dinamo igra prvu od dvije 'utakmice sezone.'

20:45, play-off Lige prvaka, stadion Maksimir: Dinamo - Austria Beč

Dinamo opet na putu prema Ligi prvaka prati sreća. Prošle sezone Domagoj Vida zabio je Ludogorecu u 98. minuti i spasio projekt 'atomskog Dinama'. Ove godine ispadanja nositelja gurnula su Modre upravo prema tom povlaštenom statusu u play-offu.

>> Dinamo vas poziva na zajedničko vježbanje

>> Šimunić igra nespreman, Jurčić se pribojava jednog igrača Austrije

>> Austria trenirala na Maksimiru, Bjelica zaprijetio Jurčiću i Dinamu

>> Jurčić otkrio taktiku, Dinamo se boji izbacivanja zbog huligana

Dinamu sezona ovisi o ulasku u Ligu prvaka. Zato su i dovedena skupa pojačanja. Preko 8 milijuna eura stići će od UEFA-e, još dva milijuna od TV prava – ukupno preko 10 milijuna eura.

Velik je to novac, pogotovo za hrvatske klubove, ali i za mnoge koji ne čine današnju nogometnu elitu. Zato se protiv bečke Austrije ništa ne smije prepustiti slučaju. Maksimalna mobilizacija na terenu, ali i izvan njega.

Kruno Jurčić kaže kako ne treba posebno motivirati igrače za ovako važnu utakmicu. No, sinoć se Zdravko Mamić spustio na teren i pozdravio svoje pulene. Njegov posjet treningu jasna je poruka: dečki, u igri je 10 milijuna eura.

Tko će biti zadovoljniji nakon prve utakmice play-offa?

Ukupno glasova:

Taj novac osigurat će i visoke plaće koje imaju Dinamove zvijezde. Da se, ne daj Bože, dogodi kiks, i ugovori bi išli na 'doradu'. Možda bi netko bio i prodan, Sammir prvi ako uopće ima zainteresiranih.

Ulazak u Ligu prvaka mogao bi napokon donijeti malo radosti u najelitnijem klupskom natjecanju. Ulaznice će biti puno jeftinije, pa će se izbjeći debakl s katastrofalnim posjetama prošle sezone. Povratak navijača jedna je od najvećih Mamićevih opsesija i upravo je Liga prvaka, u kojoj je Dinamo ipak malo konkurentniji, najveći adut u toj borbi.

Ukoliko se još proda Alen Halilović, Dinamo će biti 'pun kao brod.' Novac od Lige prvaka i ovoljetnih transfera mogao bi aktivirati nova velika pojačanja. Sigurno su neki kontakti već uspostavljeni, a nakon pozitivnog raspleta sljedećeg utorka u Beču, Dinamo bi mogao biti konačno spreman za okršaje s najjačima.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider