Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sheriff kupio Brazilce

Maksimir mu zviždi: Jurčiću, Halilović mora u sredinu!

Alen Halilović nije bočni igrač već klasični 'playmaker' i stoga bi Jurčić morao razmisliti da ga konačno počne stavljati na njegovu prirodnu poziciju…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Alen Halilović, trenutačno najveći talent Dinama, očigledno je u krizi forme. Logično je da tako mlad nogometaš oscilira u izvedbama, ali njegovo loše ili tek prosječno razdoblje traje već neko vrijeme. Uzele su ga na zub i tribine. Nakon što je nekoliko puta izgubio loptu protiv amatera iz Luksemburga, navijači su mu počeli fićukati.

>> Migliore za vrijeme utakmice progovorio za argentinske medije

>> Mamić najavio novo pojačanje: Iz Hajduka je otišao u suzama!

>> Šimunić žestoko 'oprao' suigrače: Kako ih nije sram!

„On se mora naviknuti na pljesak, ali i na zvižduke. Alen je u procesu sazrijevanja. Mora se naučiti nositi s problemima. Guram ga u vatru jer želim da se bori i kali na takav način“, kaže Kruno Jurčić, trener Dinama.

Halilović je klasični 'playmaker'

No, možda je problem u tome što Halilović zapravo nije bočni igrač već klasični „playmaker“. Sredina veznog reda njegova je prirodna pozicija. Kao izrazitom ljevaku, kojem je desna noga bitno slabija, igranje na desnom boku značajno mu suzuje manevarski prostor.

U početku su braniči trzali na „finte i lažnjake“ udesno, ali kako se pronosio glas o mladom „wunderkindu“, protivnički braniči shvatili su da on gotovo isključivo ide ulijevo, te da je prilično neopasan kad gurne loptu u for na desnu stranu.

Čini nam se da bi Jurčić trebao ponekad barem „zarotirati“ Halilovića sa središnjim veznjacima, ako ga već ne želi stalno forsirati u sredini veznog reda. Ovako nam se čini da se bogomdani talent uzalud troši te da će stagnacija potrajati duže no što bi trebalo, a to može biti opasno za razvoj mladog igrača. Jurčić, čini nam se, previše djeluje po šabloni, tako i mijenja igrače po pozicijama, kao da nema hrabrosti ili ideje povući neki neočekivani potez.

Dinamo teško probija bunkere, Jurčić nema ideju

Dinamo očito teško rješava situacije kada se protivnici isključivo brane. „Modri“ nemaju igru za „bunker“, teško ih probijaju jer se previše oslanjaju na individualne rješenja, igraju previše „na mišiće“. Napadači stoje predaleko od veznjaka, umjesto da suze prostor i izvuku stopere kako bi došla do izražaja pas igra, a potom i individualna kvaliteta.

Ovako se lopte samo nabacuju u „bunar“. To prolazi protiv slabijih momčadi tipa Fole, Zadra ili Osijeka, ali protiv nešto kvalitetnijih to ići će znatno teže.

Sheriff doveo dobre Brazilce


Dinamov protivnik u 3. pretkolu Sheriff poslao je snažnu poruku „petardom“ u Nikšiću. Moldavci su doveli nekoliko novih igrača u odnosu na prošlu sezonu kada ih je Dinamo lakoćom izbacio. Brazilci Ricardinho, Fernando i Cadu izgledaju kao ozbiljni igrači. Doveli su i provjerenog Bugarina Ismaila Isu.

Dinamo je sigurno bolji, ali Sheriffova „legija stranaca“ sastavljena od Brazilaca, Srba i Bugara ne izgleda uopće loše. Ako ih se ne shvati sto posto ozbiljno, moglo bi biti problema. Stoga oprez za „modre“!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider