Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Europa i derbiji

Liga 10 krenula spektakularno, a slijedi paklenih mjesec dana!

Pred najboljim klubovima 1. HNL je četiri utakmice u svega 10 dana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Liga 10 je krenula! Prerano je suditi o njenoj zanimljivosti, makar za drugo mjesto, ali prvo od 36. kola nije razočaralo. Pet najjačih ubilježili su pobjede. Dinamo, Rijeka i Split slavili su kod kuće, a Hajduk i Lokomotiva u gostima. Najveću pobjedu ostvario je Hajduk, koji je u Zadru slavio s 5:1 na krilima tinejdžera.

>> Hajdukovi tinejdžeri smiruju euforiju: Ne dižite nas u nebo

No, pred splitskim je klubom razdoblje u kojem ih čeka velik broj utakmica u svega par tjedana. Ne samo pred njima, jer i Dinamo, Rijeka i Lokomotiva počinju kombinirati prvenstvene i europske utakmice.

U mjesec dana po dvije utakmice tjedno

Ukoliko prođu 2. pretkola igrat će po dvije utakmice tjedno u sljedećih mjesec dana. Bit će to paklenih mjesec dana u kojem ćemo gledati HNL derbije i europska iskušenja.

Dinamo igra već sutra u Luksemburgu protiv Fole Esch, pa u petak dočekuje Zadar. Sljedećeg tjedna na Maksimiru će igrati europski uzvrat, a onda u nedjelju stiže na veliki derbi na Kantridu. Potom tjedan iza toga igra 3. pretkolo Lige prvaka pa na Maksimir stiže – Split!

Hajduk s tinejdžerskom momčadi i kratkom klupom

Mlada momčad Hajduka bit će na teškim iskušenjima. U Zadru su slavili 'petardom' bez kartoniranog Caktaša, te ozlijeđenih Maglice i Andrijaševića. Nema ni Ivana Vukovića koji nije u planovima Tudora zbog transfera.

Hajduk će s tinejdžerima i kratkom klupom prvo dočekati Turnovo na praznom Poljudu. U nedjelju je veliki jadranski derbi Hajduk – Rijeka, a onda uzvrat u Makedoniji pa gradski derbi sa Splitom na Parku mladeži. Nakon toga, ukoliko se prođu Makedonci, 3. pretkolo Europske lige (Hajduk nositelj u ždrijebu) pa nešto lakša utakmica s H. dragovoljcem na Poljudu.

'Zanimljivo' će biti i Rijeci. U četvrtak se nakon četiri godine vraća Europa. Na Kantridu stiže velški Prestatyn Town. U nedjelju je teško gostovanje na Poljudu. Sljedeći tjedan uzvrat u Walesu, a onda i dolazak prvaka Dinama na Kantridu. Nakon toga opet Europa tijekom tjedna, a HNL za vikend.

Lokomotiva će imati sličan raspored, dok će najlakše biti Splitu koje, nažalost po njih, neće igrati europske utakmice.

Dinamo:

16.07. Fola – Dinamo (19.30)
19.07. Dinamo – Zadar
23.07. Dinamo – Fola
28.07. Rijeka – Dinamo
30./31.07. 3. pretkolo Lige prvaka
02./03.08. Dinamo - Split
06./07.08. 3. pretkolo Lige prvaka
09./10.08. H. Dragovoljac - Dinamo

Hajduk:

18.07. Hajduk – Turnovo
21.07. Hajduk – Rijeka
25.07. Turnovo – Hajduk
28.07. Split – Hajduk
01.08. 3. pretkolo Europske lige
04.08. Hajduk – H. Dragovoljac
08.08. 3. pretkolo Europske lige
11.08. Lokomotiva – Hajduk

Rijeka:

18.07. Rijeka - Prestatyn Town
21.07. Hajduk – Rijeka
25.07. Prestatyn Town – Rijeka
28.07. Rijeka – Dinamo
01.08. 3. pretkolo Europske lige
04.08. Zadar - Rijeka
08.08. 3. pretkolo Europske lige
11.08. Rijeka - Osijek

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider