Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kiš i Pašalić

Hajdukovi tinejdžeri smiruju euforiju: Ne dižite nas u nebo

Tomislav Kiš i Mario Pašalić oduševili su navijače Hajduka u 5:1 pobjedi u Zadru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

'Petarda' u Zadru odjeknula je u subotu jače od gromoglasnih Torcidinih topovskih udara. Igor Tudor na teren je izveo tinejdžersku momčad u kojoj su briljirali baš oni najmlađi. Tomislav Kiš (19) postigao je dva pogotka, a po jedan su zabili Jean Evrard Kouassi (18), Mario Pašalić (18) i Marko Bencun (20).

>> Liga 10 krenula spektakularno, a slijedi paklenih mjesec dana!

Plavokosi Zagrepčanin Tomislav Kiš burno je proslavio prvi službeni pogodak u sezoni. Pet ih je postigao na pripremama, ali ovaj mu je značio najviše. Preskočio je reklame i zaletio se na ogradu iza koje je bila smještena Torcida.

''Nametnuli smo svoj ritam. Igrali smo kako je trener tražio. Svakom napadaču je cilj postići pogodak, dao sam sve do sebe i nadam se da ću nastaviti s golovima'', rekao je na press konferenciji na Poljudu Tomislav Kiš koji s Benkom i Čopom drži vrh ljestvice strijelaca nakon 1. kola.

Sljedeće kolo na Poljudu je veliki derbi. Tko je najbolji na Jadranu odlučit će Hajduk i Rijeka, no prije toga stiže makedonsko Turnovo.

''Treba maksimalno ući u tu utakmicu i odmah ostvariti što bolji rezultat. Mi smo dobro krenuli, lada smo momčad, radimo i trudimo se. No, ne treba nas odmah dizati u nebo'', poručio je Kiš.

Iz redova juniora ovog je ljeta stigao Mario Pašalić koji je godinu mlađi od napadača Hajduka. On je veznjak koji je naučio igrati s obje noge, pa mu je skoro pa svejedno hoće li biti lijevo ili desno u Tudorovoj 4-3-3 formaciji.

''Ispunio mi se dječački san da zaigram u Hajduku. Još razmišljam o onom golu u Zadru. Više mi paše lijeva strana, ali mogu igrati i desno.''

''Turnovo ne podcjenjujemo'', kaže mladi Pašalić i dodaje:

''Mladi smo, ima snage u nama. Meni odgovara visoki presing na suparnika i kombinatorna igra'', rekao je Pašalić koji je u potpunosti zadovoljio trenera Igora Tudora.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider