Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Krznar ponovo 'modri'

Legenda s preko 300 utakmica: Dinamo je u pet godina postao svjetski klub

Damir Krznar je jedan od pomoćnika Krunoslava Jurčića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kao igrač, Krznar je odigrao više od 300 utakmica za Dinamo. Nikad nije ostvario veliki transfer, za što su krive mnoge ozljede, operacije i oporavci. No, i tu je pokazao čudesnu snagu, uvijek se vraćao. I svaki put je govorio – ovo je zadnja, a budem li morao na još jednu, ostavit ću se nogometa. No, nikad se nije predao. Sad je opet u Dinamu, kao pomoćnik Krunoslava Jurčića.

Kako se vratiti u Dinamo?

"Lijepo je doći ovako s odmakom da vidiš što se i koliko promijenilo. Što se momčadi tiče, organizacije rada, treninga, rekvizita, uvjeta, još kad se dođe iz Intera, vidi se da je Dinamo svjetski klub. Kad se usporedi s razdobljem otprije pet godina, kad sam odlazio iz Maksimira, pomak je drastičan. Nije sad to kurtoazija jer sam se vratio."

Kakav je bio rastanak s Dinamom?

"Iskreno, tada sam bio ljutit i razočaran. Ali kad sam i to pogledao s odmakom od godinu, dvije, shvatio sam da je nogomet takav. Moraš se dokazivati svaki dan, a nije sporno da je kod mene došla jedna crna rupa nakon svih ozljeda i operacija, da nisam davao čak ni ono što bi mene zadovoljilo, a pogotovo ne klub. Meni je ugovor istekao, mislio sam da još mogu dati. Klub je mislio drukčije jer sam, istina je, bio u padu. Možda sam u tom trenutku bio ljutit, ali onda sam postao ljutit više na sebe, razočaran jer sam shvatio da sam ja bio u krivu." (Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati