Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Alarmantna situacija

'Paladino zna o vođenju kluba koliko ja o operaciji mozga, a novce neka sami nađu'

Hrvoje Maleš otišao je u povijest Hajduka, a Brbić stigao u najtežim okolnostima u povijesti...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk nema prebijene lipe, Nadzorni odbor kojeg je imenovalo Gradsko vijeće suprostavio se gradonačelniku Željku Kerumu, koji je bio protiv Brbića, jer smatra da je njegovo imenovanje pokušaj da Jako Anadabak, iz čije tvrtke stiže Brbić, bez ulaganja preuzme Hajduk.

Predsjednik Nadzornog odbora Josip Paladino otvorio je front s Kerumom.

>> Pokazali zube: Hajduk dobio predsjednika i baš ih briga što Kerum misli

>> Dan 'D' za Hajduk: Otpor Kerumu i opći napad na Skonto!

>> Torcida upala na trening 'mladog' Hajduka: Tko baci baklju, loše mu se piše!

''Po struci sam neurokirurg, bavim se mozgom, ali ne znam što tko misli. Nije me briga što misli Kerum, zakonski Gradsko vijeće ne treba potvrditi našu odluku o Brbiću kao predsjedniku Hajduka. Kad je riječ o pojedincima, čovjek može eventualno sam sebi skinuti kapu ili hlače, ali druge ljude ne može skidati kako to on zaželi. Hajduk je dionički društvo, sve što radimo unutar je zakonskih okvira'', kazao je Paladino.

Ogorčen je Kerumovim potezima. U Poljudu vlada pravi rat, Nadzorni odbor kojeg je izabralo Gradsko vijeće otrgnuo se od vlasnika.

''Suočeni smo s najvećom krizom, tražimo da skupimo glave skupa, a ne da se podijelimo. Malo nas je u Hrvatskoj, ako se ne okupimo, nećemo napraviti ništa'', rekao je Paladino.

A Kerum se dan poslije pravog "showa" kojeg je napravio smirio što se tiče poteza. No, verbalnu ofeznivu nije zaustavio.

''Znate koliko Paladino zna o vođenju kluba, firme. Zna onoliko koliko ja znam o operaciji mozga, a o tome ne znam ništa. Ovo što oni u Nadzornom odboru rade je zavaravanje javnosti, navijača, šire netočne informacije. U Hajduku je situacija alarmantna, nama su kao većinskom vlasniku iz kluba rekli da će riješiti sve obveze što se nije dogodilo, nisu sposobni dobiti kredit kojem je Grad jamac, a to svaka banka priželjkuje. O klubu se mora brinuti vlasnik, a to je grad Split, a ja Grad predstavljam jer sam izabran voljom naroda. Bio bih sretan da je NO napravio svoj posao, ali nisu uspjeli. Oni vode klub iz Zagreba, njima je Hajduk izlet, a mi s njim živimo svaki dan'', kazao je Kerum.

Očit je sukob između Jake Andabaka i Keruma što gradonačelnik demantira.

''Nema nikakvog sukoba, ja sam jasno rekao da je Andabak iskoristio ovaj Nadzorni odbor za svoje špekulantske poslove. On je vlasnik 5,5 posto dionica, ne može takvim udjelom upravljati klubom. Neka kupi Hajduk i dovede svoje ljude. Građani i navijači su izmanipulirani, ovdje je sve jasno. Andabak nije vlasnik, već suvlasnik, kao što sam i ja. Nas sedam ima 35 milijunak kuna dionica, pa ne nastupamo tako da stavljamo svoje ljude. Andabak je pomiješao kruške i jabuke, a Nadzorni odbor mu pogoduje'', izjavio je Kerum.

I dalje ostaje nejasno tko će platiti tih 4,5 milijuna kuna za skidanje suspenznije, tko će platiti 2,7 milijuna kuna Poreznoj upravi. Hajduk je još uvijek pod suspeznijom, postoji odluka Gradskog vijeća da se Poljudu posudi 7,2 milijuna kuna, ali Kerum sada pere ruke.

''To pitajte Nadzorni odbor. Kad oni mogu izabrati predsjednika, neka to i riješe'', zaključio je Kerum. (Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider