Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Podrška Torcide

Pokazali zube: Hajduk dobio predsjednika i baš ih briga što Kerum misli

Sastao se Nadzorni odbor s navijačima, a onda donio odluku kojom se ide kontra gradonačelnika.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kao što je najavljivano, Nadzorni odbor Hajduka suprostavio se Željku Kerumu i potvrdio Marina Brbića za novog predsjednika kluba. Objavio je to predsjednik NO dr. Josip Paladino na press konferenciji na Poljudu. Pred novinare su osim njega izašli i novi i stari predsjednik.

''Nije me briga što Kerum misli. Čestitam Brbiću koji je novi predsjednik i zahvaljujem se starom predsjedniku Hrvoju Malešu'', rekao je Paladino i objasnio kako Gradsko vijeće Splita po zakonu ne mora potvrditi odluku Nadzornog odbora. Jučer je ta potvrda samo trebala biti čin dobre volje gradskih vlasti kao većinskog vlasnika dionica Hajduka.

''Kad se radi o pojedinačnim mišljenjima čovjek ima pravo reći da će skinuti šešir i hlače, ne i ljude. Postoje sustavi koji za to brinu. Hajduk je časno i korektno odradio sve što je u njegovoj moći. Mi smo Brbića jednoglasno izabrali na javnom natječaju među brojnim kandidatima. Njega smo predložili Gradskom vijeću Splita što u konačnici nije neophodno. Mi, brinući o interesu kluba, ne možemo čekati novu sjednicu, što smo po zakonu trebali načiniti'', poručio je Paladino.

>> Dan 'D' za Hajduk: Otpor Kerumu i opći napad na Skonto!

>> Torcida upala na trening 'mladog' Hajduka: Tko baci baklju, loše mu se piše!

Paladino je otkrio i kako je NO dogovorio kredit s bankom, ali su iz Grada počeli odugovlačiti s davanjem jamstva pa je baka odustala. Ispada da je Kerum jučer imao dobro isplanirani show za javnost.

''Mislim da se nismo vratili unazad mjesec ili dva, vratili smo se jedno 40 do 50 godina unazad, u vrijeme kada je politika određivala oružara u klubu'', rekao je Paladino.

Podsjetimo, Željko Kerum jučer je tražio raspuštanje NO zbog toga što nisu uspjeli dobiti kredit od 60 milijuna kuna, a Brbića nije htio podržati jer dolazi iz kompanije Jake Andabaka. Gradonačelnik je odlučio kako će on vladati Hajdukom, no sada mu slijedi rat protiv velike većine koja se ne slaže s njegovim 'pučem'.

''Hajduk je klub duge povijesti. Stotinu godina nije malo, bilo je lijepih i ružnih uspomena, a ni Aleksandar Karadžorđević ni Mussolini ga nisu ugasili. Ne bi bio dobro da mu na kraj dođe netko s imenom i prezimenom ove Hrvatske.

Inače, Brbić je u dogovoru s Nadzornim odborom još prošlog tjedna u Šibeniku dogovorio modalitet skidanja suspenzije. Dogovreno je da će Hajduk platiti 3 milijuna kuna, a zadnji sastanak je trebao biti održan večeras. No, tada se umješao Kerum i sve je palo u vodu. Sada će Hajduk ipak platiti 4.5 milijuna kuna'', rekao je danas Paladino.

''Činjenica je da je danas poslijepodne trebao biti održan zadnji sastanak sa Šibenikom, ali ovi posljednji događaji su u potpunosti promijenili strateške ciljeve. Grad je odredio da će iz gradskog proračuna biti podmirene te obveze. Tom odlukom se posuđuje Hajduku novac, a pitanje je kako će vlasnik definirati svoje odnose prema klubu. Klub u zadnje tri godine od Grada nije dobio nikakva sredstva koja bi mu pomogla u premošćivanju problema. Grad u ovom času mora preuzeti još jednu obvezu na sebe, mi smo sa Šibenikom ispregovarali nešto što bi nas u konačnici koštalo nešto manje. Ovako će se platiti više, ali to neće platiti Hajduk nego netko drugi'', kaže Paladino.

Kako Kerum može stati na kraj NO, tijelu kojeg su na izborima izabrali navijači okupljeni u ''Naš Hajduk''?

Prema Zakonu o trgovačkim društvima Skupština Hajduka je nadležna za razrješenje dužnosti članova NO-a, a to prije vremena mogu izvesti samo s tri četvrtine glasova, ali ne ukupnih, nego onih koji se pojave na Skupštini. Sjednica Skupštine Hajduka š.d.d. sazvana je za iduću subotu (28. srpnja), a Kerum će uspjeti ukoliko se na Skupštini ne pojavi većina malih dioničara (Grad Split ima 56 posto).

''Gotovo je nemoguće da na sljedećoj Skupštini Grad zatraži razrješenje Nadzornog odbora'', poručio je pak predsjednik Skupštine Vinko Radovani.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider