Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na gostovanju s Rijekom

Za mnoge propast, za ministra uspjeh: 'Naša akcija daje rezultate'

Uvođenje vaučera za gostovanja unutar Hrvatske ujedinilo je hrvatske navijače, ali zapravo i doživjelo pravi fijasko...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lijepo je vidjeti združene navijačke skupine koje su zaboravile na međusobni animozitet i rivalstva, te skupa stale odlučne u borbi protiv novog zakona, ali i čelnih ljudi hrvatskog nogometa. 

Doživjeli smo tako da je Torcida kupovala ulaznice BBB-ima prilikom gostovanja u splitskom Parku mladeži, a da su Dinamovi navijači Splićanima istom mjerom uzvraćali kada je Hajduk igrao u Kranjčevićevoj. Združili su se i Kohorta i Armada, baš svi...

>> Nakon Torcide i BBB-a, nova velika pomirba: Uveli ih na stadion, navijali skupa!

>> Invazija na Koprivnicu: Policija zaustavljala Torcidu već kod Lučkog!

>> Pobjeda Torcide, Tudor ljutit: Ne znam čemu igranje s ovakvim sucima!

Ipak, ovog vikenda ponovo je bilo burno. Službeni Slaven Belupo najavio je kako na tribine stadiona u Koprivnici neće puštati pripadnike Torcide, što je mobiliziralo navijače Hajduka koji su za inat Podravinu posjetili u još većem broju, zaprijetivši domaćinu tužbom za regionalnu diskriminaciju. Protest splitskih navijača je uspio, jer njih više od tisuću na kraju se našlo na stadionu i pjesmom bodrilo Hajduk koji se sjajnim povratkom spasio poraza.

I dok je potpuno jasno kako je 'vaučerizacija' propala, ministar sporta Željko Jovanović gura drugu priču.

„Neki ovu akciju ismijavaju, no ona daje rezultate, jer svaka akcija koja će na stadionima osigurati mir i sportsko navijanje je uspješna. Navijači surađuju, na stadionima se sportski navija i nadam se kako će se tako nastaviti“, kazao je Jovanović.

Dakako, ministar čiji je resor jedna trećina 'Nacionalnog odbora za borbu protiv nasilja' jednim dijelom je u pravu. Nasilja i nemilih scena nema, ali zato ima sumnje sviđa li ujedinjenje svih navijačkih skupina uistinu poklonicima (n)ovog zakona.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider