Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KOMENTAR IVICE MEDE

Ivković na pola sata bio trener Dinama: Sad je jasno tko su krivci!

Nakon remija s PSV-om, dojam je da je najveći problem Dinamove loše igre u dosadašnjem dijelu sezone ležao u trenerima…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Možda jest slučajno, ali Dinamo je i drugu utakmicu pod vodstvom Zorana Mamića i Damira Krznara odigrao na visokoj razini. Nakon one već opjevane utakmice u Beču protiv Austrije, Dinamo je izvrsno odigrao i protiv nizozemskog velikana PSV-a. Nije pobijedio, ali remi je sasvim solidan ulov.

>> Znakovita poruka Jurčiću i Tancu: 'Ova momčad ima puno veću vrijednost!'

>> Dinamo propustio pobijediti PSV, Soudani upropastio priliku utakmice!

>> Zoran Mamić osokoljen bodom poručio: Sigurno ostajem do zime!

S obzirom da je PSV vjerojatno bolji od Austrije, nećemo pogriješiti ako kažemo da je to možda i najbolja partija „modrih“ u sezoni. Dinamo je nadvisio uglednu nizozemsku momčad u svim elementima igre. Da je bilo samo malo više mirnoće pred golom gostiju, „modri“ su mogli doći do glatke pobjede. Opet je zakazala realizacija, nije bilo ni sreće, ali obrana je ostala koncentrirana do posljednjeg sučevog zvižduka. To je evidentan napredak.

Mamić, Krznar i Cvitanović nisu mogli preko noći nešto posebno naučiti Dinamove igrače, no izazvali su „pozitivan šok“, napravili su ono što nije uspjelo Branku Ivankoviću. Magična riječ je - pristup. Dinamovi nogometaši pokazali su i protiv Austrije i sada protiv PSV-a htjenje, volju i želju za pobjedom, sve što su rijetko pokazivali pod vodstvom Jurčića i skoro nikako pod vodstvom Ivankovića, čiji je autoritet u svlačionici bio na niskom granama od prvog dana njegova trećeg mandata na klupi „modrih“.

Tko je po vama bio bolji u 3. kolu Europa lige, Rijeka ili Dinamo?

Ukupno glasova:

Slažemo se da je prerano donositi konačne zaključke, ali dojam je da je najveći problem Dinamove loše igre u dosadašnjem dijelu sezone ležao u trenerima, koji se nisu znali nametnuti momčadi autoritetom znanja i dosljednošću. Dojma smo da Dinamo ima puno bolju momčad od rezultata koje je postigao.

Ako ćemo iskreno, Jurčić i Ivanković kod igrača Dinama dočekani su sa skrivenim podsmijehom. Kako da u njih vjeruju kada cijela država nije vjerovala da mogu nešto ozbiljnije napraviti? Ali, jasno, treneri se nisu postavili sami, njih je netko doveo, stoga svoj dio odgovornosti snose i čelnici Dinama, koji su sigurno imali najbolje namjere, no nisu dobro odvagali i procijenili.

Štof je očigledno dobar, tu su pogodili, ne može se reći da Soudani, Fernandes i Pinto nisu pojačanja, i to jako dobra, ali što to vrijedi kad su doveli krojače koji nisu znali iskrojiti dobro odijelo. No, za prolivenim mlijekom ne vrijedi plakati. Čelnici Dinama trebaju se okrenuti prema budućnosti i već sada razmišljati kako dobiti trenera i momčad koja će osvojiti prvenstvo i ponovno napasti Ligu prvaka. Zimske pripreme će biti od krucijalne važnosti.

Čini se da je rješenje na dohvat ruke. Zoran Mamić se još uvijek odupire, iako je znakovito naznačio da se možda „zapali“ za taj posao. Šteta što je tako neodlučan, jer, čini se, ima „žicu“ za trenerski posao. Trio Mamić, Krznar, Cvitanović mogao bi biti dobitna kombinacija. Potpisali su već dvije iznimno dobro utakmice, zašto ne bi mogli nastaviti u istom u ritmu?

Makar, ne može se reći da ni Tomo Ivković ne bi bio dobro rješenje. Nakon Ivankovićeve smjene, Ivković je nekih pola sata važio za novog trenera Dinama. Već se tražila zamjena za Lokomotivu. No, u posljednji trenutak je došlo do nove promjene…

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider