Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bolna 2013.

Istra zavijena u crno: 'Šokirani smo, kao i cijeli grad, uprava, regija i šire'

Alen Pamić umro je na nogometnom terenu u petak navečer nakon malonogometnog turnira koji se održavao pored Kanfanara. Mladi nogometaš imao je 23 godine. Umro je zbog zatajenja srca.

Igrač Istre 1961 u posljednje je tri godine tri puta zbog zdravstvenih problema kolabirao na terenu, posljednji put u veljači ove godine otkada je prestao profesionalno igrati. U rujnu ga je čekao novi detaljan liječnički pregled koji je trebao pokazati može li se vratiti profesionalnom igranju...

>> Šuker: Previše bolnih odlazaka u 2013., naše misli su uz Pamićevu obitelj

>> Preminuo mladi nogometaš Istre Alen Pamić

>> Šokantni podaci o preminulim nogometašima!

Crne zastave na tribinama Drosine tek su simboličan znak tragedije koja je zadesila obitelj Pamić i pulski klub.

"Duboko smo potreseni, kao i cijeli grad, svi članovi uprave kluba, članovi kluba, Istra i šire, viješću da našeg Alena više nema. Šokirani smo, tim više što smo se nadali da će se on uskoro vratiti na teren", rekao je dopredsjednik Istre 1961 Stevan Muidža.

Tragičan događaj zbio se jučer u večernjim satima u Marožinima, mjestu kraj Kanfanara. Alen je na samo pet minuta stao na gol svoje momčadi.

"Cijelo vrijeme nije uopće igrao. Bio je na golu, malo je zamijenio golmana, malo je potrčao i pao dolje", izjavio je očevidac Adrian Tanković.

Hitna pomoć iz Rovinja stigla je za 20 minuta.

"Oživljavali smo ga tu. I hitna ga je oživljavala jedno sat vremena, ali nije bilo pomoći", rekao je Tanković.

Prve probleme sa srcem Alen je doživio 2010. kao igrač belgijskog Standarda. Potom se u rodnom Žminju pripremao se za povratak igranju kada je ponovno kolabirao. Problemi sa zdravljem pojavili su se i u veljači tijekom dvoboja s Lokomotivom.

Tadašnji suigrač zorno se sjeća tih strašnih trenutaka.

"Nismo mu mogli ni usta otvoriti, ni ništa. Došli su doktori, intervenirali kako su mogli. On se nakon toga digao nakon dvije minute, sve je bilo ok. Htio je ući, ali mu doktori nisu dali, rekli su da je preopasno. Rekao mu je doktor da ne vjeruje ako još jednom padne, da će se dignuti", objasnio je Vedran Jerković.

Prije samo mjesec i pol dana od zatajenja srca preminuo je i Ivan Turina. Dugogodišnji liječnik Vatrenih naglašava, sport nije uzrok.

"Vrhunski sport može biti okidač nečega, međutim, to nije obećanje niti garancija da se to neće dogoditi dok potrčite za tramvajem", izjavio je Zoran Bahtijarević.

Savjet stručnjaka je: ne paničariti i početi davanje umjetnog disanja što prije. Alenu, nažalost, nije bilo pomoći.

"Bio je vođa ekipe, bio je veseljak. Znao je kada podići ekipu, znao nas je spusti kad treba. Jednostavno, nebo uvijek uzme najbolje anđele", rekao je Jerković.

Posljednjih mjeseci Alen je strpljivo čekao liječničke preglede koji su mu trebali reći smije li se vratiti profesionalnom nogometu i životu kakav je oduvijek sanjao. Posljednji ispraćaj bit će sutra u 17 sati u Alenovom rodnom Žminju.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider