Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Blistava budućnost

Hajdukov dragulj na meti velikana: 'Ima veće šanse od Halilovića!'

Josip Bašić ima tek 17 godina, no mnogi mu predviđaju veliku karijeru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon jučerašnjeg teksta gore potpisanog, na Poljudu se su malo naljutili. Pitali smo se je li Josip Bašić mogao igrati više od onog debija u derbiju na Maksimiru 29. rujna prošle godine, što su pretjerano procijenili kao uvredu za Hajdukovu struku.

Smatraju „da je navedeni tekst tendenciozan i grubo vrijeđa i 'čelnike i struku Hajduka', trenere Krstičevića, a prije svega Tudora koji Bijele uspješno vodi posljednjih pola godine.“ Doista ne znamo zbog čega su na Poljudu tako reagirali? Apsolutno nikoga nismo vrijeđali, samo smo iznijeli svoje mišljenje. Valjda na to imamo pravo? Kao što u Hajduku imaju pravo na svoje mišljenje.

A mišljenje smo potražili i kod Tomislava Ercega, menadžera Josipa Bašića, koji je zacijelo dobro informiran i upućen u razvoj karijere svojeg štićenika.

Tomislav Erceg: Bašić je mogao i trebao više igrati!

Dakle, je li Bašić mogao upisati koji nastup više u seniorskoj momčadi Hajduka u proteklih 400 dana?

„Nema dileme da je mogao i trebao“, na prvu je odgovorio Erceg, bivši napadač Hajduk koji se trenutačno uspješno bavi menadžerskim poslom.

„Trebao je igrati odmah nakon debija protiv Dinama koji se igrao krajem rujna prošle godine. Mogli su ga ubacivati barem 10-15 minuta po utakmici“, kazao nam je Erceg pa pomirljivim tonom dodao:

„Ali, znate kako je, svaki trener ima svoju viziju i koncepciju. Ne bih ulazio u razloge Hajdukovih trenera, treba gledati u budućnost.“

Bašić je, dakle, bio spreman i zdrav od debija do razdoblja pred zimske pripreme kada se ozlijedio, imao je probleme s preponama. Međutim, očito se dobro oporavio jer je u ožujku nosio kadetsku hrvatsku reprezentaciju u kvalifikacijama za Euro. Sjećamo se njegove sjajne partije protiv Španjolske, bio je najbolji igrač utakmice

„Slažem se da je u tom razdoblju mogao dobiti koju minutu i u Hajduku. Bio je u dobroj formi“, kazao nam je Erceg.

Sredinom svibnja Bašić je nastupio na Euru u Slovačkoj.

„Nakon toga imao je problema s ozljedom. Propustio je ljetne pripreme, međutim, dobro se oporavio. Možda je ove sezone mogao dobiti koju minutu i prije utakmice u Koprivnici. Kažem samo svoje mišljenje, trener odlučuje, to je jasno“, upozorava Erceg kojem također nije jasno zbog čega je uslijedila tako žestoka reakcija s Poljuda na jednu bezazlenu retoričku konstataciju.

„A danas su svi nekako svileni, osjetljivi, odmah se svi ljute, od igrača, trenera i dužnosnika do menadžera“, duhovito će bivši napadač Hajduka.

Josip Bašić je potpisao novi ugovor s Hajdukom.

„Prije nekoliko mjeseci potpisali smo na još tri godine. Imali smo ponude velikih talijanskih i engleskih klubova. Neću izlaziti s imenima klubova, ali radi se doista o velikanima. No, odlučili smo da je najbolje ostati u Hajduku. Osjetili smo da Hajduk vjeruje u igrača. Da ne vjeruje, to bi nam valjda dali do znanja. Nema tu problema.“

'Bašić ima veće šanse od Halilovića'

Slaže li se Erceg s našom konstatacijom kako je Bašić „al pari“ Alenu Haliloviću, velikom Dinamov talentu?

„Halilović je tehnički bolji, ali Bašić je moćniji, fizički snažniji, u stanju je ispuniti sve zahtjeve modernog nogometa. Kad me već to pitate, mislim da Bašić ima veće šanse za uspjeh u budućnosti od Halilovića. Upravo iz razloga koje sam naveo. E sad, uvijek je pitanje što znači uspjeti? Za napraviti veliku karijeru, dospjeti u veliki klub treba i puno sreće. Ali, Bašić ima sve potrebno da to ostvari.“

Erceg se nije htio upuštati u prosudbe je li Dinamov recept rada s mladim igračima bolji od Hajdukovog, no ipak je istakao.

„Mladim igračima treba dati šansu što ranije. Naravno, ako ispunjavaju uvjete. Ne govorim to samo radi Bašića nego i svih ostalih igrača u Hajduku. Svjedoci smo da su se drastično pomakle dobne granice. Danas se igrače od 20, 21 ili 22 godine starosti ne tretira isto kao prije nekoliko godina. Igrači se prodaju sve mlađi i mlađi jer to nameće tržište. Međutim, ono što je bitno istaći, ako je igrač pravi u glavi, ako ima pravi pristup, on će uspjeti prije ili kasnije. Ima vremena i za Bašića i za Halilovića. Samo trebaju nastaviti dobro raditi, doći će sve na svoje“, zaključio je Erceg.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider