Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sve uoči finala Kupa

Evo kako se policija 'osvetila' Torcidi za nerede nakon gradskog derbija!

Hajduk i Lokomotiva odigrat će danas od 19.30 'prvo poluvrijeme' finala Kupa. Pred splitskim je klubom utakmica odnosno dvije utakmice koje su najvažnije u sezoni...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

I Hajduk i Lokomotiva vide svoju šansu u finalu Kupa. Dok je za 'bijele' to karta koja vodi u Europu, Lokomotiva je pred povijesnim uspjehom. Jednima i drugima bila bi kruna sezone osvojiti taj trofej.

>> Ivković: Lokomotiva je favorit protiv Hajduka jer smo bolji!

>> Tudor priznao greške i nije se uhvatio na 'provokaciju' Ivkovića

>> Veliki neredi u Parku mladeži: Torcida se sukobila s policijom!

>> Pozadina huliganskih nereda u Splitu: 'Razbijali su sve živo, čupali stupove...'

Nažalost, uvertira prvoj utakmici na Poljudu bili su navijački neredi nakon gradskog derbija sa Splitom. Nadamo se da takve scene neće ponovno biti u prvom planu. Ipak bi ovo trebala biti nogometna fešta. Pogotovo za sve navijače Hajduka, iako...

U srijedu ujutro Torcida je planirala postaviti zastave i transparente na stadion uoči utakmice s Lokomotivom. Međutim, kada su pristigli do Poljuda, dočekalo ih je neugodno iznenađenje. Policija je zabranila postavljanje istih na stadion, bez obzira što se nalazilo na njima. Šok i nevjerica u redovima pristaša 'bijelih'. Je li u pitanju policijska odmazda?

Evo što je Torcida objavila na svojim stranicama:

''KN Torcida obavještava svoje članove da danas neće biti koreografije i transparenata na utakmici s Lokomotivom. Jutros su naši članovi pokušali postaviti koreografiju, ali policija je odlučila da dva (?!) policijska službenika moraju otvoriti i pregledati svaki od 7500 kartona koji su uneseni na stadion. I ovim putem naglašavamo policiji da je naša molba za unošenje koreografije bila za današnju utakmicu, a ne za nedjeljnu, kako su oni očito shvatili.

Isto tako, odlučeno je da se maknu SVI transparenti s ograde nakon zabranjene legalne poruke: "Krv navijača sad se uzbudila, borba za istinu tek je počela!".

Još jednom pozivamo sve navijače Hajduka da u što većem broju dođu na današnju utakmicu i pomognu Hajduku u osvajanju novog trofeja.

Kako smo ostali bez koreografije, molimo vas da ponesete šalove na današnju utakmicu te da na taj način uz glasnu podršku sa tribina napravimo ambijent vrijedan finala Hrvatskog nogometnog kupa.

Ujedno Vas molimo da se suzdržite od bilo kakve reakcije na moguće policijske provokacije. Ne dozvolimo da policijsko nasilje opravdaju ponašanjem navijača.
...svaki udarac nas jača...''

Treba spomenuti da je tijekom ponedjeljka i utorka na temelju dojava i video zapisa privedeno oko 40-ak osoba povezanih s neredima u subotu nakon utakmice Splita i Hajduka. Ako je policija obavila svoj posao, onda današnji potezi ne bi trebali biti mjera predostrožnosti.

S obzirom na sve navedeno, situacija u Splitu nije bajna. Atmosfera je naelektrizirana, a novi potez policije mogao bi samo probuditi ionako vruće navijačke strasti. Pitanje je li to bio mudar potez. Policija bi u ovakvim slučajevima trebala komunicirati s navijačima i potruditi se da ne dođe do novih nemilih scena...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider