Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sutra finale Kupa!

Tudor priznao greške i nije se uhvatio na 'provokaciju' Ivkovića

Novopečeni trener Hajduka najavio je sutrašnju utakmicu finala Kupa protiv Lokomotive na Poljudu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk i Lokomotiva odigrat će sutra (srijeda) od 19.30 'prvo poluvrijeme' finala Kupa. Pred splitskim je klubom utakmica odnosno dvije utakmice koje su najvažnije u sezoni. Pogotovo ako znamo da je Hajduk peti na tablici HNL-a i opasno mu kroz to natjecanje 'visi' plasman u pretkola Europske lige.

>> Ivković: Lokomotiva je favorit protiv Hajduka jer smo bolji!

Nakon otkaza Miši Krstičeviću, trenerske se uloge prihvatio član stručnog stožera reprezentacije Igor Tudor. U svom debiju izgubio je od Splita na Parku mladeži 2:1, a dan uoči finala Kupa priznao je neke greške.

''Bio bih glup da ne priznam kako neke novine nisu upalile, ali idemo dalje, zadatak mi je rezultatski izvući maksimum u ovom preostalom periodu, a onda ćemo na ljeto poraditi na novom sistemu'', rekao je Tudor o svojem neuspjelom (zasad) pokušaju uvođenja 3-4-2-1 sustava.

''Rekao sam momcima da preuzimam odgovornost za prvih 45 minuta utakmice.. Mislim da je u ovom trenutku sustav preofanzivan, iako vjerujem da ga možemo igrati, ali uz puno rada i vježbe.''

Tudor na Poljudu neće moći računati na stopera Antonija Milića zbog upale limfnih čvorova. Vraćaju mu se napadači Anton Maglica i Tomsilav Kiš.

''Naglasio sam igračima da se igraju dvije utakmice, da se ne treba sve riješiti u prvoj. Igramo protiv ekipe koja je po stanju na tablici favorit. Lokomotiva je zasluženo na drugom mjestu i detaljno smo ih analizirali. Igraju lijep i tečan nogomet.''

Bivši stoper Juventusa kaže kako ipak i on ima neke adute u rukavu. Tu će biti i velika podrška publike, a nije se htio 'upecati' na izjavu Tomislava Ivkovića kako je 'priča o Hajduku kao velikom klubu, priča za malu djecu.'

''Ne vjerujem da je mislio o veličini kluba nego o trenutnom stanju na ljestvici. No, imamo kvalitetu za odgovoriti Lokomotivi'', poručio je Tudor.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider