Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Slavonski inkubator

Ovo su četiri dragulja za velike europske klubove!

Pod vinkovačkim nogometnim nebom, osim nade u finale hrvatskog Kupa, razvija se i kvartet iznimno perspektivnih igrača. Rezultat je to oslanjanja klupskog vodstva Cibalije na omladinsku školu Mravunac-Fegeli, čiji su produkti izazvali i interes jakih europskih klubova...

Cibalijina priča klasični je scenarij nogometa u Hrvata. Scenarij o praznoj klupskoj blagajni i okretanju vlastitim mladim snagama. Kao jedinoj mogućoj opciji. Da se pokraj Bosuta s podmlatkom dobro radi, pokazuje primjer četiri najveća talenta iz vinkovačkog inkubatora.

>> Europa 'poludjela' za Hrvatima: Najmlađi debitant u povijesti HNL-a!

>> Polufinale hrvatskog Kupa: Kramarić opet spasio Lokomotivu!

>> Mlada nada Cibalije dobila poziv bivšeg europskog prvaka!

>> Cibalia sprema suradnju sa slavnim talijanskim klubom i promovira svog dragulja!

Najstarijem od njih, kapetanu Dariju Župariću samo je 20 godina. Njegovi kolege iz obrambene linije Matej Mitrović i Luka Muženjak mlađi su godinu dana, a napadač Marko Dabro neki je dan ugasio 16 svjećica na torti i upisao prvi nastup za seniorsku momčad Cibalije protiv Splita, što ga čini najmlađim nogometašem koji je nastupio u HNL-u.

"Velika mi je čast biti kapetan Cibalije sa samo 20 godina i to što igram za reprezentaciju isto. Puno mi to znači“, kaže Župarić.

Mladi kapetan član je U-21 vrste Nike Kovača, baš kao i Matej Mitrović. Sa zajedničkih 39 godina najmlađi su stoperski par HNL-a.
"Slažemo se vrhunski. Na terenu i izvan njega. Dobri smo jako prijatelji, tako funkcioniramo i u obrani dok igramo“, ističe Mitrović.

A te igre privlače i pozornost stranih klubova. Posebno društva iz Serie A. Roma i Fiorentina, primjerice, zainteresirale su se za Luku Muženjaka.
"Trener je prepoznao moj trud i moju kvalitetu. Igrao sam petnaest utakmica, mislim da sam odradio to dobro i da je to privuklo pažnju tih klubova“, kaže Muženjak.

Ulaskom u Europsku uniju, 1. srpnja, nestaju granice i hrvatski nogometaši prestaju biti stranci u državama Europske unije. Inozemni transferi tada će se realizirati mnogo lakše, što s nestrpljenjem čekaju u Vinkovcima.

"Stvori, pa prodaj" - misao je vodilja većine hrvatskih prvoligaša.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider