Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Wunderkindi' s Bosuta

Europa 'poludjela' za Hrvatima: Najmlađi debitant u povijesti HNL-a!

Hrvatskim medijskim eterom poput požara proširila se glasina da je 19-godišnji talentirani veznjak Cibalije Luka Muženjak potpisao ugovor s talijanskim velikanom Romom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„I do nas je došla ta glasina, ali moram reći da nije točna. Još ništa nije potpisano“, kazao nam je ambiciozni predsjednik Uprave vinkovačkog prvoligaša Zvonimir Hodak.
„Istina jest da pregovaramo s Rimljanima, ali i još nekim talijanskim klubovima koji su zainteresirani za naše igrače, među ostalim i za Muženjaka“, kaže predsjednik Cibalije koji je nedavno sa svojim suradnicima bio na turneji po Apeninima.

>> Mlada nada Cibalije dobila poziv bivšeg europskog prvaka!

>> Cibalia sprema suradnju sa slavnim talijanskim klubom i promovira svog dragulja!

„Sastali smo se sa čelnim ljudima Rome, Fiorentine, Genoe, Parme, Udinesea... Svi su oni zainteresirani za naše mlade igrače. Moram istaknuti kako nikada nije bila veća potražnja u Europi za igračima Cibalije“, ističe Hodak, a o tome su ovih dana pisali i talijanski mediji, posebice Tuttomercatoweb.

Talijani već kupili Livaju, Mlinara, Bubnjića, Radoševića i Kovačića

Doznajemo kako je u posao s igračima Cibalije uključen Giuseppe Bofisè, talijanski agent s Fifinom licencom koji je posredovao i kod transfera Josipa Radoševića iz Hajduka u Napoli.

U posljednjih godinu-dvije talijanski klubovi kupili su nekoliko hrvatskih igrača: od Livaje, Mlinara i Bubnjića pa do Radoševića i Kovačića. Talijani su sveprisutni na hrvatskom tržištu. Na oku imaju gotovo sve što vrijedi u Prvoj HNL. Skorim ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, hrvatski nogometaši više se neće tretirati kao stranci. Stoga su Talijanima i cijeloj zapadnoj Europi još zanimljiviji.

'Wunderkindi s Bosuta' Dabro, Muženjak, Mitrović i Župarić

Od Cibalijinih igrača na meti talijanski i inih europskih klubova prije svih su „wunderkindi s Bosuta“ i redom hrvatski reprezentativci u svojim uzrastima: Muženjak, Mitrović, Župarić te vjerojatno najveći hrvatski talent u svojem godištu, 16-godišnji Marko Dabro, za kojim vlada golemi interes.
„Dabru želi praktički cijela Europa, od engleskih premierligaša pa sve do nekih njemačkih, talijanskih i francuskih klubova“, otkriva nam predsjednik Cibalije te s ponosom dodaje kako Cibalia u ovom trenutku ima čak devet hrvatskih reprezentativac u različitim uzrastima, čime je odmah uz bok Dinamu i Hajduku.

Potpiše li Muženjak za Romu ili neki drugi talijanski klub, to će zasigurno biti rekordni transfer Cibalije, koji za sada drži vratar Marijan Antolović transferom u varšavsku Legiju prije tri godine. Kako neslužbeno saznajemo, taj je transfer napunio blagajnu Cibalije s 500.000 eura. Za Muženjaka bi Vinkovčani mogli dobiti znatno više.

Hodak: Sljedeći transfer Cibalije bit će rekordni

„Ne mogu o financijskim detaljima, ali mogu reći da će svaki sljedeći transfer Cibalije biti rekordni. U to sam sto posto siguran“, tvrdi Hodak te dodaje da Cibalia sigurno neće predstojećeg ljeta prodati više od jednog igrača.
„S jednim transferom riješili bismo gotovo sve financijske probleme, s time da Dabru sigurno nećemo prodati ove godine. Namjeravamo ga zadržati u Vinkovcima još najmanje godinu dana, a vjerojatno i nešto više.“

Hodak ističe da će Dabro u subotnjem ogledu sa Splitom na Parku mladeži vjerojatno ubilježiti prvi nastup u Prvoj HNL.
„Sa 16 godina i tri dana Dabro će biti najmlađi debitant u povijesti HNL-a. Vjerojatno neće startati od prve minute, najvjerojatnije će ući u drugom dijelu utakmice“, sa zadovoljstvom u glasu kazao nam je Hodak.

Bojko preporodio Vinkovčane

Iako je izgubila u prošlom kolu protiv Rijeke u Vinkovcima, može se reći da je Cibalia vrlo dobro otvorila drugi dio sezone. Hodak je povukao sjajan potez postavivši Miroslava Bojka za trenera prve momčadi. Cibalia u ovom trenutku prezentira doista odličan nogomet. Mlada vinkovačka momčad u nekim utakmicama nije bila miljenik Fortune, a ni „ljudi u crnom“.

Cibalia je u nekoliko slučajeva drastično oštećena. Da je bilo samo malo više sreće i manje sudačkih pogrešaka, Vinkovčani bi zasigurno osvojili znatno više bodova u proljetnom dijelu sezone. Sa samo tri ili četiri boda više Cibalia bi bila u puno boljoj situaciji na ljestvici.

„Nitko nas nije nadigrao, u svakoj utakmici, pa i protiv Hajduka, bili smo u najmanju ruku ravnopravni. Nastavimo li ovako igrati, a ne sumnjam da hoćemo, vjerujemo da ćemo bez većih problema osigurati opstanak u društvu najboljih“, uvjeren je Hodak koji je preuzeo kormilo vinkovačkog prvoligaša u iznimno teškim okolnostima, možda i najtežim u dugoj povijesti Cibalije. Vinkovčane je ove sezone pogodila velika besparica, kao i većinu hrvatskih prvoligaša.

Cibalia u polufinalu hrvatskog Kupa

Hodak ističe kako poduzima sve da bi financijski stabilizirao klub. Dok se igrači Cibalije pripremaju za utakmicu sa Splitom, predsjednik je iskoristio gostovanje u Dalmaciji kako bi namakao dodatna financijska sredstva. Cibalijinim igračima ovih dana sjela je plaća na račun. Možda je i to razlog zbog čega Hodak smatra kako će se Cibalia vratiti u Vinkovce s najmanje jednim bodom.
„U momčadi vlada odlična atmosfera, u dobroj smo formi i prepuni samopouzdanja. Nema kalkulacija, idemo na pobjedu“, optimistično je zaključio predsjednik Cibalije. Za kraj podsjećamo da se Cibalia plasirala u polufinale hrvatskog Kupa, gdje je čeka zagrebačka Lokomotiva. S obzirom kako igraju, nije nemoguće da se Vinkovčani ove sezone okite i prvim velikim trofejem.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider